Sült paprika olajban eltéve: sokoldalúan felhasználható finomság
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A boltokban rengetegféle olajban eltett, különleges fűszerezésű paprikát találni, amelyeket sokféleképpen lehet felhasználni főzés során.
Az olajban eltett zöldségek nagyon szerethetőek, igazi ínyencségek, amelyeket egyáltalán nem nehéz otthon elkészíteni. A házi finomság nagy előnye, hogy te döntöd el, milyen ízesítővel párosítod az olajba zárt zöldséget.
Itt van rögtön az olajban eltett paprika, amelyet pakolhatsz szendvicsekbe, pürésítheted, készülhet belőle kence, belefőzheted mártásokba, kipróbálhatod rizottóval, de egyszerűen, kenyérrel fogyasztva is mennyei. Az olajban eltett paprika ízesítők hozzáadása nélkül is tökéletes, de bátran tehetsz az üvegbe néhány gerezd fokhagymát, borsot, bazsalikomot, oregánót vagy más választott fűszert.
Az olajban eltett paprikát tárold hideg, száraz helyen, felbontás után tedd a hűtőbe.
Sült paprika olajban eltéve
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab kápia paprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- olívaolaj szükség szerint
Elkészítés:
A paprikát mossuk meg, majd egészben tegyük tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal.
A tepsit fedjük le alufóliával, 45-50 percre toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Félidőnél fordítsuk meg a paprikát.
A megsült paprikát szedjük ki egy tálba, letakarva hagyjuk kihűlni.
A kihűlt paprika héját óvatosan húzzuk le, a magokat távolítsuk el, a paprika húsát vágjuk tetszőleges csíkokra, tegyük tiszta üvegbe.
A paprikára töltsünk annyi olajat, amennyi ellepi, majd csavarjuk rá az üveg tetejét.
Fotó: Getty Images