Sütés nélkül készül a legjobb őszibarackos túrótorta
És még az alakodra is vigyázunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyári melegben a legjobb édességek azok, amelyek sütés nélkül készülnek, de legfőképpen idénygyümölcsből. A gyümölcsös sütiktől ugyanis mindig olyan érzésünk támad, hogy az egészségünknek is adtunk, nemcsak a kilóinknak, habár ez a túrótorta korántsem nevezhető egy kalóriamentes édességnek. Mi azonban párhuzamosan a diétás verziót is megmutatjuk.
A túrótorta receptjében két összetevő van, amivel diétázóknak vigyázniuk kell: a cukor, és a keksz, amit az alaphoz használunk. Ezeket azonban észrevétlenül lecserélhetjük: a cukrot xilitre, eritritre, vagy stevia-eritritre, az édes kekszet pedig teljes kiőrlésű háztartási kekszre. Ebben az esetben a kekszes alap követelni fogja az édesítőszert. Ha édes kekszet használtunk, természetesen nem kell tovább cukrozni.
A zsírokkal most egyáltalán nem törődünk, mivel sovány tehéntúróval és joghurttal dolgozunk. Így lesz ez egy igazán könnyű, bikinibarát, nyári édesség. Érdemes azonban jóval hamarabb elkészíteni, mert a hűtőben el kell töltenie néhány órát, mielőtt szeletelhetőre dermed.
Sok múlik a barack ízén, válaszd a tökéletest!
Barackból pedig válaszd a frisset, a nap érleltét. Nyilván konzervvel is működik a recept, például abban a szituációban, ha szezonon kívül jut eszedbe, hogy milyen finom volt ez a torta nyáron, de jó lenne újra ilyet enni. Most viszont balgaság lenne, és nemcsak a cukor, meg a konzervíz miatt. Az érzés, hogy friss gyümölcsből készítettél tortát, megfizethetetlen.
Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók 8 adaghoz
- 20 dekagramm A kekszes alaphoz édes keksz vagy teljes kiőrlésű háztartási keksz
- 10 dekagramm vaj
- 1 opcionáls édesítőszer
- 50 dekagramm A krémhez sovány túró
- 300 mililiter natúr joghurt
- 10 dekagramm cukor / eritrit / más édesítő
- 1 evőkanál vaníliás cukor / vanília kivonat
- 50 dekagramm A tetejére barack
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. Az összes hozzávalót betesszük a robotgépbe, vagy egy turmixgép is megteszi, sőt, ha csak egy villánk van, azzal is jól össze tudjuk dolgozni a masszát. Ezt rákanalazzuk a kekszes alapra. Kicsit a pulthoz ütögetjük, hogy légtelenítsük.
Betesszük az egészet a hűtőszekrénybe, közben meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot.
Szépen feldíszítjük a gyümölccsel a tortát, minél többet sikerül ráhelyezni, annál finomabb lesz.
A tortazselét a zacskón látható használati utasítás szerint feloldjuk vízben, és ráöntjük a tortára.
Visszatesszük a hűtőbe, és várunk néhány órát. Tapasztalatok szerint 3-4 óra múlva dermed vágható állagúra.