Süti öt perc munkával három alapanyagból: készíts kókuszcsókot
Kókuszcsók tojásfehérjéből, de tovább is variálhatod

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha egy süti receptje úgy kezdődik, hogy "kapcsold be a sütőt", abból rögtön sejthetjük, hogy túl sok munkánk nem lesz vele. A kókuszos csók még ezt is képes überelni: három hozzávalóból, nagyjából öt perc munkával készíthetünk finom sütit, azonnal mentsd el a receptet!

A kókuszcsókhoz három hozzávalóra van szükség: tojásfehérjére, cukorra és kókuszra. Ha ez megvan, innentől kezdve tiéd a terep. Ha úgy gondolod, hogy ez így pont jó, akkor is szuper sütid lesz, de ha variálnád, azt is nyugodtan megteheted.

Mandula, mogyoró, sőt, akár apróra vágott aszalt gyümölcs is kerülhet a tésztába. Egyre vigyázz csak: hogy a tömeg ne változzon. Tehát, bármit teszel hozzá, azt a kókusz tömegének a rovására teheted: például ha szeretnél bele finom mogyoróízt is, akkor mondjuk 15 deka kókusszal és 5 deka mogyoróval dolgozz.

Tovább is cifrázhatod

A variációs lehetőségeknek itt még nincs vége: kisülés után is lehet játszani ezzel a sütivel. Például összeragasztasz kettőt lekvárral a talpuknál. Vagy ízesített csokiba mártod a csúcsát. Esetleg mandulát szórsz rá. Vagy nem csinálsz semmit, hanem kikapod a sütőből, türelmetlenül fixírozod, hogy mikor hűl már ehetőre, tányérra teszed, és besöpröd az elismeréseket. Vagy befalod mindet, az is egy opció.

Kókuszcsók

kókuszcsók

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab tojásfehérje
  • 12 dekagramm porcukor
  • 20 dekagramm kókuszreszelék
  • 1 opcionáls vaníliakivonat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.

A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni. Félúton hozzáadjuk a porcukrot is, és azzal együtt kemény habbá verjük.

Amikor kész a hab, óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket is. Ha akarunk, adhatunk hozzá vaníliakivonatot, vagy vaníliás porcukrot (a súlyát leszámoljuk a cukorból), de legvégső esetben a vaníliás cukor is megteszi.

Sütőpapírral kibélelt sütőlapra, egymástól tisztes távolságra, kiskanállal halmokat rakunk a masszából, és rózsaszínre sütjük őket. Figyelünk, nehogy megégjenek.

Ha akarjuk, olvasztott csokiba mártjuk, vagy lekvárral összeragasztunk kettőt a talpuknál fogva, de nem muszáj.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük