![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, cukorszirupba forgatott fánk: a farsangi kedvenc sütőben készül
![cfcover](https://kep.index.hu/1/0/4145/41456/414563/41456381_3164361_5a0bd580237d463209b4d9c3448c00aa_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ínycsiklandó, fényes mázzal bevont fánk a sütőben sül, így nem fog olajszagban úszni a lakás.
A frissen sült fánk csábító finomság, nehéz neki ellenállni, igaz, az elkészítése nem mindig leányálom. A legtöbb recept gondosan dagasztott tésztát ír elő, melyet duplán kell keleszteni, aztán következik csak a sütés és az azzal járó kiirthatatlan olajszag. Ha utóbbi miatt tartózkodsz a pampuska sütésétől, akkor most jól figyelj, mert sütőben készült verziót mutatunk.
A puha, levegős tésztájú fánk egyszerűen porcukorral megszórva is tökéletes, érdemes azonban bevonni valamivel. Használj vízgőz felett felolvasztott ét-, tej- vagy fehér csokit, legyél kreatív, és cukrokkal, egyéb ehető dekorációkkal csinosítsd a fánkot, de cukormázba is forgathatod. Utóbbit is tovább álmodhatod, miután bevontad a pampuskát, fahéjas porcukorban is megforgathatod, úgy még finomabb lesz az édesség.
Sütőben sült fánk
![cfct](https://kep.index.hu/1/0/4145/41456/414565/41456521_16bab2f926f4e64bcdf557c0562a4158_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
Fánk:
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 25 gramm vaj
- 1 csomag (7g) instant élesztő
- 5 evőkanál tej
- 1 darab tojás
Cukros máz:
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a cukrot, morzsoljuk bele a vajat, végül pedig az élesztőt is keverjük a liszthez.
A langyos tejet (több is lehet, szükség szerint) és a tojást adjuk a liszthez, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
A tésztát fedjük le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük a duplájára 1-2 óra alatt.
A pihent tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és pohár segítségével szaggassuk ki. A formák közepét szúrjuk ki. Helyezzük a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával, és pihentessük 30-40 percig.
A megkelt fánkot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalásnál porcukorral meghintve vagy cukros mázzal bevonva kínáljuk.
Cukormáz:
A porcukrot és a vizet keverjük össze, a kisült fánkokat forgassuk a mázba.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!