Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

3
Nyomtatás
kenyerpuding
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fogás egy igazi maradékmentő desszert, amelynek segítségével az állott péksütiből egy isteni kenyérpudingot készíthetsz el.

Bár puding a recept neve, klasszikus értelemben ez a desszert nem egészen az a pudingos állagú süti lesz, mégis nagyon finom. A szikkadt kenyeret vagy más péksütit hasznosítjuk újra, ahelyett, hogy az a kukában landolna.

Tejből, tojásból, cukorból és vajból készül ez a mennyei kenyérsüti, amit számos módon megbolondíthatsz, ha egyszer kipróbálod. Lehet belőle például brióspuding, ízesítheted lekvárral is, és még akár ünnepi alkalmakra is elkészítheted.

Sütőben sült kenyérpuding

kenyerpuding

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 400 g száraz kenyér
  • 300 ml tej
  • 90 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A száraz kenyeret tegyük bele egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, hogy megpuhuljon.

Ha a kenyér már megszívta magát a tejjel, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot. A tejet se öntsük ki, tegyük félre.

A mazsolát tegyük meleg vízbe, hogy enyhén megpuhuljon.

Egy másik tálban keverjük össze a félretett tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat enyhén felverve, illetve ízlés szerint fahéjat és vaníliakivonatot.

Amint kész a keverék, adjuk hozzá a tejben megáztatott, kinyomkodott kenyeret és a leszűrt mazsolát is.

Keverjük össze, majd öntsük egy hőálló edénybe vagy tepsibe.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A tepsit vagy edényt tegyük be a sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre a desszertünket.

A megsült sütit tálaljuk melegen, porcukorral meghintve, és néhány darab eperrel díszítve.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon