
Kókuszgolyó maradék piskótából gyúrva: rum helyett vodka kerül a masszába
Az isteni kókuszgolyó piskóta helyett maradék kalácsból is készülhet, de darált háztartási kekszből is, ha a klasszikus változatot készítenéd el.
Bár puding a recept neve, klasszikus értelemben ez a desszert nem egészen az a pudingos állagú süti lesz, mégis nagyon finom. A szikkadt kenyeret vagy más péksütit hasznosítjuk újra, ahelyett, hogy az a kukában landolna.
Tejből, tojásból, cukorból és vajból készül ez a mennyei kenyérsüti, amit számos módon megbolondíthatsz, ha egyszer kipróbálod. Lehet belőle például brióspuding, ízesítheted lekvárral is, és még akár ünnepi alkalmakra is elkészítheted.
A száraz kenyeret tegyük bele egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, hogy megpuhuljon.
Ha a kenyér már megszívta magát a tejjel, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot. A tejet se öntsük ki, tegyük félre.
A mazsolát tegyük meleg vízbe, hogy enyhén megpuhuljon.
Egy másik tálban keverjük össze a félretett tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat enyhén felverve, illetve ízlés szerint fahéjat és vaníliakivonatot.
Amint kész a keverék, adjuk hozzá a tejben megáztatott, kinyomkodott kenyeret és a leszűrt mazsolát is.
Keverjük össze, majd öntsük egy hőálló edénybe vagy tepsibe.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A tepsit vagy edényt tegyük be a sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre a desszertünket.
A megsült sütit tálaljuk melegen, porcukorral meghintve, és néhány darab eperrel díszítve.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu