Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül
Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.
Ha szereted a rántott húst, viszont a tűzhely melletti ácsorgást és az olajszagot kevésbé, próbáld ki sütőben sütve a klasszikus fogást. Nem csak disznóhúst, csirkemellet is készíthetsz úgy, hogy belül omlós és szaftos, kívül pedig ropogós legyen.
A vajpuha csirkemellnek egy titka van: a húst fűszeres olívaolajba kell forgatni, mielőtt a bundába kerül, úgy biztosan szaftos és ízletes lesz. Hogy a „ruha” se legyen unalmas, a hagyományos panír helyett pankomorzsát érdemes használni, amelybe keverhetsz zöldfűszereket, parmezánt, de ízlés szerint más fűszereket is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, sózzuk, borsozzuk mindkét felüket.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a paprikát.
A kétféle morzsát, a parmezánt és a fűszereket keverjük össze egy másik tálban.
Mártsuk a csirkemelleket a fűszeres olajba, majd a morzsába forgassuk bele. Nyomkodjuk rá alaposan.
Tegyük őket az előkészített tepsire, a tetejére szórjuk rá a maradék morzsát, csorgassuk rá a maradék olajat.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg a csirke belseje teljesen átsül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu