
Sütőben sült spárga parmezánnal szórva: könnyed, kalóriaszegény tavaszi köret

Igazi tavaszi, ráadásul nagyon könnyed étel a spárga, alig kell ízesíteni, mégis tökéletes köretet készíthetsz belőle.
Rövid a szezonja, így érdemes minél többféle finomságot készíteni spárgából, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Ha most ismerkedsz ezzel a zöldséggel, akkor érdemes a zöld fajtával kezdeni, mert a fehérnél nagyobb eséllyel szaladsz bele fás darabokba, amelyek elvehetik a kedved.
A zöldet pucolni sem kell, csak megroppantani, és ahol eltörik, a sípjától számítva, azt a részét tudod felhasználni. A zöld spárga grillezve vagy pitébe sütve is finom, de az alábbi egyszerű recept is levesz majd a lábadról. Amennyiben mégis megpróbálnád a fehéret, süss belőle rakottast, a tejszínes szósz és a csirkehús remekül illik hozzá.
Sütőben sült spárga parmezánnal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag zöld spárga
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1.5 evőkanál parmezán
- 1 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 karika citrom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Tegyük a spárgát egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a borsot. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje. Keverjük hozzá a parmezánt, az összenyomott fokhagymát és a citrom levét.
Fektessük a spárgákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fektessük rá a citromkarikákat. Süssük 12-15 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!