Sütőben sült spárga parmezánnal szórva: könnyed, kalóriaszegény tavaszi köret

Nyomtatás
sütőben sült spárga parmezánnal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Igazi tavaszi, ráadásul nagyon könnyed étel a spárga, alig kell ízesíteni, mégis tökéletes köretet készíthetsz belőle.

Rövid a szezonja, így érdemes minél többféle finomságot készíteni spárgából, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Ha most ismerkedsz ezzel a zöldséggel, akkor érdemes a zöld fajtával kezdeni, mert a fehérnél nagyobb eséllyel szaladsz bele fás darabokba, amelyek elvehetik a kedved.

A zöldet pucolni sem kell, csak megroppantani, és ahol eltörik, a sípjától számítva, azt a részét tudod felhasználni. A zöld spárga grillezve vagy pitébe sütve is finom, de az alábbi egyszerű recept is levesz majd a lábadról. Amennyiben mégis megpróbálnád a fehéret, süss belőle rakottast, a tejszínes szósz és a csirkehús remekül illik hozzá.

Sütőben sült spárga parmezánnal

spárga

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag zöld spárga
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1.5 evőkanál parmezán
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 karika citrom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

Tegyük a spárgát egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a borsot. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje. Keverjük hozzá a parmezánt, az összenyomott fokhagymát és a citrom levét. 

Fektessük a spárgákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fektessük rá a citromkarikákat. Süssük 12-15 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon