Ropogós sütőtökchips villámgyorsan, sütőben sütve – Egészséges megoldás, ha nassolnál

sütőtökchips2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a sütőtökszezon, használd fel minden részét a zöldségnek, isteni chips is készíthető belőle.

A telet sok minden miatt lehet várni, az egyik oka a sütőtök. Ez a gyönyörű narancssárga zöldség nemcsak finom, hanem egészséges is. Számos étel alapanyaga, kicsit édeskés, de bármihez illik, akár köretként is kínálhatod.

Legnépszerűbb verziója a krémleves, de ha már pürésíted, akár süteménybe is keverheted, így még az édesség cukortartalmát is csökkentheted. A piték krémjébe nagyon illik a tök, amelyet izgalmas téli fűszerekkel tudsz még finomabbá tenni. Ha mégis sós irányba mozdulnál, mártogatósnak sem utolsó, az amúgy semleges ízű hummuszt szuperül feldobja.

A nassolnivágyóknak jó hír, hogy chipset is készíthetsz ebből a szép narancssárga zöldségből, amely jóval egészségesebb, mint a krumplis változat.

Sütőtökchips

sütőtökchips

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 gramm sütőtökhús
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint paprika
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mossuk meg, tisztítsuk meg, és hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Gyaluljuk le, hogy egyformán vékony szeleteket kapjunk. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a paprikát és a felaprított rozmaringot. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, fektessük rá a sütőtökdarabokat, és kenjük be őket vékonyan a fűszeres olajjal. 

Süssük 15 percig, amíg halványbarnák nem lesznek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük