
Ropogós sütőtökchips villámgyorsan, sütőben sütve – Egészséges megoldás, ha nassolnál

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
Itt a sütőtökszezon, használd fel minden részét a zöldségnek, isteni chips is készíthető belőle.
A telet sok minden miatt lehet várni, az egyik oka a sütőtök. Ez a gyönyörű narancssárga zöldség nemcsak finom, hanem egészséges is. Számos étel alapanyaga, kicsit édeskés, de bármihez illik, akár köretként is kínálhatod.
Legnépszerűbb verziója a krémleves, de ha már pürésíted, akár süteménybe is keverheted, így még az édesség cukortartalmát is csökkentheted. A piték krémjébe nagyon illik a tök, amelyet izgalmas téli fűszerekkel tudsz még finomabbá tenni. Ha mégis sós irányba mozdulnál, mártogatósnak sem utolsó, az amúgy semleges ízű hummuszt szuperül feldobja.
A nassolnivágyóknak jó hír, hogy chipset is készíthetsz ebből a szép narancssárga zöldségből, amely jóval egészségesebb, mint a krumplis változat.
Sütőtökchips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm sütőtökhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint paprika
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt mossuk meg, tisztítsuk meg, és hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Gyaluljuk le, hogy egyformán vékony szeleteket kapjunk.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a paprikát és a felaprított rozmaringot.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, fektessük rá a sütőtökdarabokat, és kenjük be őket vékonyan a fűszeres olajjal.
Süssük 15 percig, amíg halványbarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images