Pirult csirkecombok sütőtökkel sütve – Tepsiben készül a laktató és egészséges ebéd

sütőtökkel sült csirkecombok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús átveszi a zöldség zamatát, ha együtt sütöd őket, ráadásul sokkal omlósabb és puhább is lesz.

A sütőtök nagyon hálás és egészséges zöldség, egyszerűen, sütőben sütve is tökéletes. Az édes íze miatt sütemények tésztájába is gyúrhatod, kekszbe, pitébe vagy piskótaroládba. A belőle készült krémlevest sem lehet megunni. Ha sütsz egy adagot, és nem fogy el, másnap pürésítsd le, és kiváló tésztaszósz lesz belőle.

Ha pedig köretként szeretnéd enni, akkor az a legjobb, ha együtt sütöd valamilyen hússal, úgy az nem fog kiszáradni, és átveszik egymás ízét. Most combbal készült, de csirkemellel is tökéletes lesz, csak akkor kicsit több zsiradékkal kend meg. 

Sütőtökkel sült csirkecombok

sütőtökkel sült csirkecombok recept

Hozzávalók 4 adaghoz

Alap:

  • 4 darab csirkecomb (egész)
  • 1 darab sütőtök (kisebb)

Máz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kömény (őrölt)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 darab citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat vágjuk ketté.

A fokhagymát nyomjuk össze, és keverjük össze a fűszerekkel, nyomjuk bele a citrom levét, öntsük hozzá az olívaolajat. Kenjük meg a páccal a csirkecombokat, hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát. 

A sütőtököt daraboljuk fel tetszőleges nagyságúra, a magját távolítsuk el. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, fektessük melléjük a sütőtökdarabokat, majd fedjük le fóliával, és süssük 1 órát. 45 perc után vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük