Az igazi amerikai sütőtökös pite: omlós a tészta, selymes a töltelék
Az ízekben gazdag, illatos, belül krémes, kívül omlós sütőtökös pite ilyenkor kihagyhatatlan.
Ezzel a sütőtökös bundás kenyérrel bármelyik szürke őszi reggelt feldobhatod. Rendhagyó módon tojás nélkül készül, azonban így is mennyei: a tojást sütőtökpüré és kukoricakeményítő helyettesíti, és aromás őszi fűszerek ízesítik.
A hozzávalóknak köszönhetően a kenyér kívül ropogósra pirul, belül pedig már-már krémes, akárcsak az eredeti változat esetében, ráadásul még az elkészítése is egyszerűbb. Tökéletes választás, ha nem tudod, mit kezdj a maradék sütőtökkel.
Egy mélytányérban keverjük össze a zabitalt, a sütőtökpürét, a kukoricakeményítőt, a cukrot, a fűszereket és a sót, majd áztassuk bele a kenyérszeletek mindkét oldalát.
Hevítsünk fel egy serpenyőt 1 evőkanál vajalternatívával vagy kókuszolajjal, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük benne aranybarnára a szeleteket (folyamatosan adjuk hozzá a maradék zsiradékot is).
Tetszés szerint juharsziruppal, porcukorral, pirított magvakkal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu