Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos

4
Nyomtatás
Sutotokos-bundas-kenyer-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egyszer kipróbálod, akkor ez a sütőtökös bundás kenyér lesz a legújabb őszi kedvenced: édes, fűszeres, és nagyon eteti magát.

Ezzel a sütőtökös bundás kenyérrel bármelyik szürke őszi reggelt feldobhatod. Rendhagyó módon tojás nélkül készül, azonban így is mennyei: a tojást sütőtökpüré és kukoricakeményítő helyettesíti, és aromás őszi fűszerek ízesítik.

A hozzávalóknak köszönhetően a kenyér kívül ropogósra pirul, belül pedig már-már krémes, akárcsak az eredeti változat esetében, ráadásul még az elkészítése is egyszerűbb. Tökéletes választás, ha nem tudod, mit kezdj a maradék sütőtökkel.

Sütőtökös bundás kenyér

Sutotokos-bundas-kenyer

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 ml zabital vagy mandulaital
  • 100 g sütőtökpüré
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk. gyömbér
  • 1 csipet
  • 8 vastag szelet toast- vagy más fehér kenyér
  • 2 ek. növényi vajalternatíva vagy kókuszolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy mélytányérban keverjük össze a zabitalt, a sütőtökpürét, a kukoricakeményítőt, a cukrot, a fűszereket és a sót, majd áztassuk bele a kenyérszeletek mindkét oldalát.

Hevítsünk fel egy serpenyőt 1 evőkanál vajalternatívával vagy kókuszolajjal, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük benne aranybarnára a szeleteket (folyamatosan adjuk hozzá a maradék zsiradékot is).

Tetszés szerint juharsziruppal, porcukorral, pirított magvakkal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon