Szaftos lazacburger: pillanatok alatt kész a halpogácsa

Nyomtatás
lazac-burger
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a recept egy könnyen elkészíthető, szaftos burger, amit valójában nem is a buci emel egy új szintre, hanem a benne rejlő lazac és az ínycsiklandozó szósz.

A lazacburger szépsége, hogy frissen, otthon is elkészítheted hozzá a halpogácsát, ami sokkal finomabb, mintha például házhozszállítással rendelnél egyet. A lazac ráadásul egészséges is, és nem kell túl sokáig sütni.

A burger könnyen elérhető alapanyagokból készül, és finom majonézes mártással és friss salátával, zöldségekkel, így a maga egyszerűségében lesz ízletes és tökéletes.

Szaftos lazacburger

lazac-burger

Hozzávalók 6 darabhoz

A szószhoz:

  • 180 ml majonéz
  • 2 ek. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kapribogyó apróra vágva

A lazacpogácsákhoz:

  • 650 g bőr nélküli lazacfilé
  • 2 szál zöldhagyma
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyem
  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kk. mustár
  • 6 ek. olívaolaj a sütéshez

A burgerhez:

  • 6 db buci
  • 6 db salátalevél
  • 2 db paradicsom (közepes)
  • 1 db lila hagyma (nagy)
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a mártást. Ehhez először aprítsuk fel a kapribogyót. Ezután tegyük egy kisebb tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

Készítsük el a lazacpogácsákat. A lazacot, a hagymát és a petrezselymet aprítsuk fel egészen picire.

Egy közepes tálban keverjük össze az apróra vágott lazacot, hagymát és zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a petrezselymet, a citromlevet, a majonézt, a mustárt és a tojást, amit előtte enyhén verjünk fel.

Alaposan keverjük össze, és ha esetleg még túl ragacsos vagy lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd formázzunk belőle 6 db pogácsát. 

A pogácsákat sütőben és serpenyőben is kisüthetjük, ahogy gyorsabb vagy kényelmesebb. Mi most serpenyőben készítettük el, amihez 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk fel, majd egyesével süssük meg benne a burgereket, oldalanként 5-6 perc alatt. Ennyi idő alatt kívül ropogósra sül, belül pedig még rózsaszín marad. Ha valaki ennél jobban átsütve szereti, akkor további 2-2 percet érdemes még rászámolnia a sütésre oldalanként.

Nyugodtan pótoljuk a pogácsák alatt az olívaolajat 1-1 evőkanálnyi mennyiséggel.

Ha elkészültek a pogácsák, jöhet a burgergyártás. A zsemléket vágjuk félbe, és pirítsuk le egy picit a belső oldalukat.

Ezután vékonyan kenjük meg a majonézes mártással, majd tegyünk a buciba egy szelet salátát, néhány karika paradicsomot, utána mehet rá a lazacpogácsa, pár szelet lila hagyma, zárásként pedig még egy kis mártás, végül pedig a tetejére a zsemle.

Ezzel el is készültek a burgerek, és már ehetjük is őket.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon