Készíts krémes Ranch öntetet: salátákhoz és páchoz is tökéletes

ranch-ontet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezért a szuper krémes, ízekben gazdag öntetért mostantól neked sem kell a boltba menni. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a kedvenc salátádhoz, vagy akár egyszerű mártogatósnak is!

Attól, hogy egy öntet készen, a boltban is elérhető, még nem feltétlenül bonyolult az elkészítése. A Ranch öntet szépsége, hogy néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, és mindössze 10 perc az időnkből. A különlegességét a tejföl, az író, a majonéz és a zöldfűszerek adják, köztük a petrezselyem, a metélőhagyma és a kapor. 

Remekül illik sült csirkeszárnyakhoz mártogatósnak, de tépett marhához és szendvicsekhez is tökéletes öntetként.

Tipp

Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Ranch öntet

ranch-ontet

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 80 ml író
  • 80 ml tejföl
  • 80 ml majonéz
  • 1.5 ek friss, aprított petrezselyem
  • 1 ek friss, aprított metélőhagyma
  • 1 tk friss, aprított kapor
  • 1 kk hagymapor
  • 0.5 kk fokhagymapor
  • 1 tk fehérborecet
  • 0.25 tk
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 tk kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy mély tálat, amelyben a tejfölt, az írót és a majonézt simára keverjük.

Ezután keverjük hozzá a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a hagymaporokat, a fehérborecetet, a sót, a borsot és a cukrot is.

Amint szép homogén az öntet, öntsük bele akár egy csatos üvegbe, vagy egy bármilyen másik, légmentesen záródó edénybe, és tegyük a hűtőbe.

Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy mire fogyasztjuk, kellemes hőmérsékletű legyen az öntet.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük