Készíts krémes Ranch öntetet: salátákhoz és páchoz is tökéletes
Ezért a szuper krémes, ízekben gazdag öntetért mostantól neked sem kell a boltba menni. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a kedvenc salátádhoz, vagy akár egyszerű mártogatósnak is!
Attól, hogy egy öntet készen, a boltban is elérhető, még nem feltétlenül bonyolult az elkészítése. A Ranch öntet szépsége, hogy néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, és mindössze 10 perc az időnkből. A különlegességét a tejföl, az író, a majonéz és a zöldfűszerek adják, köztük a petrezselyem, a metélőhagyma és a kapor.
Remekül illik sült csirkeszárnyakhoz mártogatósnak, de tépett marhához és szendvicsekhez is tökéletes öntetként.
Tipp
Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll a hűtőben.
Ranch öntet
Hozzávalók 8 adaghoz
- 80 ml író
- 80 ml tejföl
- 80 ml majonéz
- 1.5 ek friss, aprított petrezselyem
- 1 ek friss, aprított metélőhagyma
- 1 tk friss, aprított kapor
- 1 kk hagymapor
- 0.5 kk fokhagymapor
- 1 tk fehérborecet
- 0.25 tk só
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 0.5 tk kristálycukor
Elkészítés:
Vegyünk elő egy mély tálat, amelyben a tejfölt, az írót és a majonézt simára keverjük.
Ezután keverjük hozzá a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a hagymaporokat, a fehérborecetet, a sót, a borsot és a cukrot is.
Amint szép homogén az öntet, öntsük bele akár egy csatos üvegbe, vagy egy bármilyen másik, légmentesen záródó edénybe, és tegyük a hűtőbe.
Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy mire fogyasztjuk, kellemes hőmérsékletű legyen az öntet.
-
2024-04-19 06:30:02
-
2024-04-11 10:32:02
-
2024-04-03 08:32:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!