Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze

4
Nyomtatás
hagymas-burger
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs is finomabb egy jó hamburgernél: noha kényelmesebb lehet megrendelni, miért ne készíthetnéd el a saját, különleges burgeredet akár otthon? Receptünkben karamellizált hagyma és bélszín kerül a zsemlébe.

A házi hamburger úgy az igazi, ha magát a bucit is te készíted el hozzá: ennek a receptjét itt megtalálhatod, a fenséges tölteléket pedig alább mutatjuk.

A burgerhez fűszeres bélszínt pirítunk le, amelyre cheddar sajtot teszünk, majd karamellizált hagymát, végül pedig a buci tetejét. A szósz pedig egy finom, majonézes kence lesz, hogy igazán kiteljesedhessen a marhahús íze is.

Hagymás burger

hagymas-burger

Hozzávalók

A burgerhez:

  • 4 db hamburgerbuci
  • 500 g bélszín
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db salátalevél
  • sütéshez vaj

A páchoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 kk. chilisó
  • 0.5 kk. bors

A szószhoz:

  • 150 g majonéz
  • 20 g mustár
  • 2 tk. kristálycukor
  • 0.5 tk. fehérborecet
  • 0.5 tk. pirospaprika
  • 0.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk. hagymapor

A karamellizált hagymához:

  • 1 fej lila hagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 tk. kristálycukor
  • 0.5 tk. fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk fel 2x3 cm-es csíkokra. Tegyük egy tálba, majd pácoljuk be: hintsük meg pirospaprikával, borssal és egy kis chilisóval. Adjuk hozzá az olívaolajat, és alaposan keverjük össze.

A bepácolt húst tegyük a hűtőbe pihenni.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra.

Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a vajat, melegítsük fel, majd adjuk hozzá a hagymát. Puhítsuk kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a cukrot, és alacsony lángon kezdjük el karamellizálni. Ez kb. 30 percet vesz igénybe.

10 perccel a vége előtt adjuk hozzá a fehérborecetet is, és pároljuk tovább. Ha kész, tegyük félre.

A szószhoz az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és keverjük össze. Felhasználásig tároljuk a hűtőben.

Egy közepes serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál vajat, olvasszuk fel, majd kezdjük el rajta megpirítani a pácolt húst, akkor jó, mikor színt kapnak, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A bucikat vágjuk félbe. Mindet kenjük meg a pikáns szósszal, tegyünk rájuk 1-1 levél salátát, majd mehet rá egy evőkanálnyi pirított bélszín. Utána tegyünk rá egy szelet cheddar sajtot, majd arra a karamellizált hagymát, végül pedig a buci tetejét.

Utolsó lépésként tegyük be a burgereket az előmelegített sütőbe kb. 10 percre.

A sütőben minden hozzávaló finoman felmelegszik majd, és már tálalhatjuk is.

Köretként kínáljunk hozzá frissen sült krumplit.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon