![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szereted a túró rudit? Akkor ezt a sütit imádni fogod!
Túrós-csokis piskótatekercs recept
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A piskótát megsütni közel sem akkora macera, mint gondolnánk, a túrókrém fanyar, nem túl édes, a csokoládé pedig tökéletesen megkoronázza az egészet. A gigantikus túró rudi láványa mindent visz!
Ha valami nagyon szeretnél virítani a hétvégén, máris elkezdhetsz barátkozni ennek a túrós-piskótás tekercsnek a gondolatával. Pont úgy néz ki, mint egy gigantikus túró rudi, szóval lehet, hogy nem is érdemes előre felszeletelni, hanem egyben kell mutogatni, mint egy jól sikerült tortát, vagy kalácsot, majd pedig gondosan besöpörni az elismeréseket.
Kép forrása: katucikonyha
Az eredmény viszont sokkal, de sokkal jobb, mint a túró rudi, szóval garantáltan imádni fogja mindenki. Igaz, munka van vele bőven: háromszor kell nekiállni, először amikor a piskótát készítjük el, másodszor amikor a tölteléket, harmadszor pedig amikor a mázat. Cserében viszont megtanulhatjuk a tökéletes tekercskészítés technikáját, szóval máris megérte.
Így készül piskótatekercs
A piskótatekercshez először egy lapos piskótalapot kell sütni, majd a sütőpapír lehúzása után, egy konyharuha segítségével, még melegen fel kell tekerni. Amíg kihűl, megszokja a helyzetet, és nem fog törni, amikor már élesben, a krémmel együtt tekerjük. Próbáld ki te is!
Túró rudi tekercs
![Túró rudi rolád 650](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290976/29097673_fa244d601c0517bba5ffb33fc96e5dfa_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
- 4 darab tojás
- 8 dekagramm porcukor
- 5 dekagramm liszt
- 3 dekagramm cukrozatlan kakaópor
- 15 dekagramm mascarpone
- 15 dekagramm túró
- 1 deciliter hideg habtejszín
- 5 dekagramm porcukor
- 1 darab kezeletlen citrom héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 5 dekagramm étcsokoládé
- 2.5 dekagramm vaj
Elkészítés:
A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyölítjük.
A tekercset lecsurgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.
Olvasd el ezt is!