Laktató szilvás-banános smoothie kakaóval: a tökéletes napindító

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Imádom a smoothie-kat. Csak szezonális gyümölcs, víz vagy tej, esetleg egy kis méz kell hozzá, és készen is van. Ráadásul a sok gyümölcstől és folyadéktól igazán laktató és tápláló, bőven megállja a helyét reggeliként is. 

Ebbe a változatba szilva, banán és egy kis kakaó kerül. Készítettem már csak szilvából álló smoothie-t is, de úgy annyira nem ízlett, önmagában se nem elég karakteres, se nem elég édes ez a nyári, őszi gyümölcs.

A banán viszont tökéletesen passzol hozzá, krémes is, édes is, kiegészíti a szilva hiányosságait. Ha még így sem elég édes az ízlésünknek, vagy a kakaópor nagyon keserű, egy kis mézzel vagy juharsziruppal lehet ellensúlyozni.

Sűrű pohárdesszert is lehet

Ha még sűrűbb élményre vágyunk, akkor tegyük a fagyasztóba a banánt előző este, majd víz és jég nélkül turmixoljuk össze a szilvával és a kakaóval. Sűrű, jeges, gyümölcsös finomság lesz, tejszínhabbal és keksszel akár még pohárdesszertként is megállja a helyét. 

Szilvás-banános smoothie

szilvássmoothierecept2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab banán
  • 3 darab szilva
  • 10 gramm kakaópor
  • 250 milliliter víz
  • ízlés szerint jég
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

Hámozzuk meg a banánt, vágjuk kisebb darabokra. Felezzük el a szilvákat, magozzuk ki, majd vágjuk össze.

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, jégből csak pár darabot, különben jégkása lesz az italból. Addig turmixoljuk, amíg krémes, egynemű ital nem lesz. Ha nem elég édes, mézzel lehet korrigálni az ízeket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük