Illatos, szilvás kevert süti: fahéjas morzsaréteg pirul a tetején

3
Nyomtatás
Szilvas-kevert-suti-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a szilvás kevert süti nem tud csalódást okozni: az édes, lédús gyümölcs és a tészta tetejére pirult fahéjas morzsaréteg mindent visz!

Ha kedveled az őszies hangulatú desszerteket, akkor ez az egyszerű szilvás kevert süti épp neked való. Gyorsan készül, különleges és tartalmas, így egy nagyobb vendégseregnek is elegendő lesz.

Különlegessége a tetejére piruló édes, fahéjas morzsaréteg, amelybe szeletelt mandula is kerül. Emellett a desszert vegán, sem tejtermékek, sem pedig tojás nem kerül bele, így növényi étrendbe is beillesztheted.

Szilvás kevert süti

Szilvas-kevert-suti

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

A szilvás sütihez:

  • 400 g szilva
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 130 g cukor
  • 150 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 100 g kókuszjoghurt
  • 100 ml olaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1 közepes biocitrom reszelt héja

A morzsaréteghez:

  • 2 ek. zabpehely
  • 2 ek. szeletelt mandula
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mossuk meg, töröljük szárazra, magozzuk ki és szeleteljük fel. Szórjuk rá a fahéjat, és tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor és só).

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, kókuszjoghurt, olaj, vaníliakivonat, citromlé és citromhéj), majd adjuk a lisztes alaphoz, és dolgozzuk egybe. Ne keverjük túl sokáig, különben a tészta nem fog megnőni.

Öntsük sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, és rendezzük el a tetején a szilvaszeleteket.

A morzsaréteghez egy kisebb tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd szórjuk a massza tetejére. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk néhány percig a sütőformában hűlni, majd vegyük ki belőle, és csak teljes kihűlés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon