A 8 legfinomabb őszi süti az almás muffintól a fügés pitéig: isteniek, és könnyen elkészíthetőek
Csodás ízek, igazi színkavalkád, étvágygerjesztő édességek: nem vitás, az ősz a gyümölcsös sütik időszaka. Csupa inspiráló ötletet mutatunk.
Ha kedveled az őszies hangulatú desszerteket, akkor ez az egyszerű szilvás kevert süti épp neked való. Gyorsan készül, különleges és tartalmas, így egy nagyobb vendégseregnek is elegendő lesz.
Különlegessége a tetejére piruló édes, fahéjas morzsaréteg, amelybe szeletelt mandula is kerül. Emellett a desszert vegán, sem tejtermékek, sem pedig tojás nem kerül bele, így növényi étrendbe is beillesztheted.
A szilvát mossuk meg, töröljük szárazra, magozzuk ki és szeleteljük fel. Szórjuk rá a fahéjat, és tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor és só).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, kókuszjoghurt, olaj, vaníliakivonat, citromlé és citromhéj), majd adjuk a lisztes alaphoz, és dolgozzuk egybe. Ne keverjük túl sokáig, különben a tészta nem fog megnőni.
Öntsük sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, és rendezzük el a tetején a szilvaszeleteket.
A morzsaréteghez egy kisebb tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd szórjuk a massza tetejére. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk néhány percig a sütőformában hűlni, majd vegyük ki belőle, és csak teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu