Szupergyors és brutál sajtos pogácsa, imádni fogod!
Kétféle sajt és magvak - barnaliszttel diétássá teheted

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ismét a sajtimádók kedvében járunk, ami nem véletlen, lévén, hogy egy csónakban evezünk. Szuper gyors, és szuper finom pogácsareceptet mutatunk. Dupla adag alatt nem is érdemes belevágni, a szimpla az úgy fogy el, mintha sose lett volna.

Az alap recepthez kétféle sajtra van szükség, ami, kitaláltátok, szuperül variálható, ezért mindig más és más ízű pogácsa lesz az eredmény attól függően, hogy éppen mit használunk. Ennek megfelelően bort is választhatunk hozzá ügyesen és változatosan, a sajtok fajtájához, illetve az alkalomhoz, és az évszakhoz illően.

Én azt javaslom, hogy elsőként próbáljátok ki a trappista-Grana Padano kombinációt, nekem ez ízlett a  legjobban, és ez a változat maradt fent a családi recepttárban.

Ez a recept egyébként azért lesz a konyhai repertoárod egyik alapdarabja, mert gyakorlatilag lehetetlen elfelejteni. Aki egyszer elkészítette, az emlékezni fog rá örökre. Nem azért, mert olyan jó (egyébként igen!), hanem mert annyira egyszerű. Tíz dekára van szükség mindenből, kétféle sajt, liszt, vaj. Plusz só és tojás, de hát az minden sós sütibe kerül.

Tovább gyorsítható

Ha nem ragaszkodsz a kerek pogácsához, a kinyújtott tésztát késsel négyzetekre is vághatod, így még több időt megtakarítasz. Mindent egybevetve, sajtreszeléssel, mosogatással együtt negyed óránál nincs is vele több munka, a többi a sütés idő, de az is gyorsan megvan.

Természetesen a fehér lisztet nyugodtan barnára cserélhetjük, ezzel máris IR-kompatibilissé tettük a pogácsánkat.

Parmezános pogácsa

parmezános pogácsa

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 10 dekagramm liszt
  • 10 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm trappista sajt reszelve
  • 10 dekagramm Grana Padano (parmezán)
  • 1 darab tojás
  • 1 kávéskanál
  • 1 opcionáls a tetejére reszelt sajt, magvak, stb
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a sót összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal.

Hozzáadjuk a reszelt sajtokat és a tojást, és összegyúrjuk.

Nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, vagy ha úgy szeretjük, késsel kockákra vágjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és egyenként helyezünk rá némi sajtot, vagy magot, amit szeretünk.

Készre sütjük. Hallgassunk az orrunkra, jelezni fog, amikor kész (ez ugye mindig a sütőtől függ).

Fotó: Shutterstock
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük