
Isteni glutén- és tejmentes finomság: kókusztejes tápiókapuding friss gyümölccsel
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A tápiókagyöngyből készült puding nem csak gyönyörű, de egészen egyedülálló állaga van, mindenféle allergénektől mentes. Nagy mennyiségben is gyors és egyszerű az előállítása, szóval igazi kincs a kamrában.
Ráadásul bármeddig eláll, és negyed óra alatt lesz belőle szép és finom puding. Jobban mondva sokkal több, mint egy sima, átlagos puding, mert a gyöngyök hatására nem egynemű az állaga, hanem olyan, mintha kis buborékok pattannának szét az ember szájában, miközben kanalazza.
Nagyon gyorsan rá lehet kattanni, és mivel nincs igazán íze, jól megy hozzá a karakteres ízű kókusztej. Sokan tesznek bele főzés közben ízesítőket, ezekkel bátran lehet játszani. Citromhéj, vanília, gyömbér, lime-héj, sok minden illik hozzá, az itt közölt verzió most a legminimalistább.
Az a fajta édesség ez, ami annyira könnyű, hogy a legnagyobb lakoma után is elfér, és olyan friss, enyhén édes ízei vannak, hogy különösen jólesik olyankor, ha valami zsíros, csípős, fűszeres ételt ettünk. Most mangó került a tetejére, de bármilyen friss gyümölcs jó lehet hozzá.
Kókusztejes tápiókapuding

Hozzávalók 8 adaghoz
- 150 gramm tápiókagyöngy
- 0.5 liter víz
- 0.5 liter kókusztej
- 100 gramm cukor
- ízlés szerint gyümölcs
- 1 csipet só
- opcionális kókuszcsipsz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors