
Isteni glutén- és tejmentes finomság: kókusztejes tápiókapuding friss gyümölccsel
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
A tápiókagyöngyből készült puding nem csak gyönyörű, de egészen egyedülálló állaga van, mindenféle allergénektől mentes. Nagy mennyiségben is gyors és egyszerű az előállítása, szóval igazi kincs a kamrában.
Ráadásul bármeddig eláll, és negyed óra alatt lesz belőle szép és finom puding. Jobban mondva sokkal több, mint egy sima, átlagos puding, mert a gyöngyök hatására nem egynemű az állaga, hanem olyan, mintha kis buborékok pattannának szét az ember szájában, miközben kanalazza.
Nagyon gyorsan rá lehet kattanni, és mivel nincs igazán íze, jól megy hozzá a karakteres ízű kókusztej. Sokan tesznek bele főzés közben ízesítőket, ezekkel bátran lehet játszani. Citromhéj, vanília, gyömbér, lime-héj, sok minden illik hozzá, az itt közölt verzió most a legminimalistább.
Az a fajta édesség ez, ami annyira könnyű, hogy a legnagyobb lakoma után is elfér, és olyan friss, enyhén édes ízei vannak, hogy különösen jólesik olyankor, ha valami zsíros, csípős, fűszeres ételt ettünk. Most mangó került a tetejére, de bármilyen friss gyümölcs jó lehet hozzá.
Kókusztejes tápiókapuding

Hozzávalók 8 adaghoz
- 150 gramm tápiókagyöngy
- 0.5 liter víz
- 0.5 liter kókusztej
- 100 gramm cukor
- ízlés szerint gyümölcs
- 1 csipet só
- opcionális kókuszcsipsz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors