![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni glutén- és tejmentes finomság: kókusztejes tápiókapuding friss gyümölccsel
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tápiókagyöngyből készült puding nem csak gyönyörű, de egészen egyedülálló állaga van, mindenféle allergénektől mentes. Nagy mennyiségben is gyors és egyszerű az előállítása, szóval igazi kincs a kamrában.
Ráadásul bármeddig eláll, és negyed óra alatt lesz belőle szép és finom puding. Jobban mondva sokkal több, mint egy sima, átlagos puding, mert a gyöngyök hatására nem egynemű az állaga, hanem olyan, mintha kis buborékok pattannának szét az ember szájában, miközben kanalazza.
Nagyon gyorsan rá lehet kattanni, és mivel nincs igazán íze, jól megy hozzá a karakteres ízű kókusztej. Sokan tesznek bele főzés közben ízesítőket, ezekkel bátran lehet játszani. Citromhéj, vanília, gyömbér, lime-héj, sok minden illik hozzá, az itt közölt verzió most a legminimalistább.
Az a fajta édesség ez, ami annyira könnyű, hogy a legnagyobb lakoma után is elfér, és olyan friss, enyhén édes ízei vannak, hogy különösen jólesik olyankor, ha valami zsíros, csípős, fűszeres ételt ettünk. Most mangó került a tetejére, de bármilyen friss gyümölcs jó lehet hozzá.
Kókusztejes tápiókapuding
![tápióka puding](https://kep.index.hu/1/0/2918/29182/291826/29182647_9d85844f847243e9bdac88f7f7a6cf58_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 150 gramm tápiókagyöngy
- 0.5 liter víz
- 0.5 liter kókusztej
- 100 gramm cukor
- ízlés szerint gyümölcs
- 1 csipet só
- opcionális kókuszcsipsz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!