Sűrű, tejszínes csirkeraguleves sok zöldséggel: a húsból fűszeres gombócok készülnek
A sűrű, tejszínes, zöldségekkel dúsított levesben ízletes csirkegombócoknak is jutott hely.
A gombakrémleves répával és burgonyával dúsítva készül, így sokkal tartalmasabb, de más különlegességet is rejt a finomság. Zamatában kicsit pikáns, köszönhetően a dijoni mustárnak. Ha intenzívebbre vennéd az ízeket, akkor tárkony helyett használj kakukkfüvet, pluszban pedig chilipelyhet is keverhetsz a leveshez.
A gombakrémlevest jólesik bögréből kortyolni, de pirított gombával is kínálhatod. A pirított gomba elkészítése egyszerűen történik száraz vagy olajos serpenyőben. Ha nem rajongsz a krémes állagért, akkor ne turmixold simára a levest, amikor minden megpuhult, add hozzá a tejszínt, és főzd rottyanásig, aztán már tálalhatod is a melengető fogást.
A gombát pucoljuk meg és szeleteljük fel ízlés szerint.
Kevés olajat vagy vajat hevítsünk fel, majd dobjuk rá a gombát, és pirítsuk 5-8 percig, közben ízesítsük sóval, borssal és mustárral. Ezután öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a feldarabolt répákat és a krumplit. A levest fűszerezzük tárkonnyal, és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel turmixoljuk simára a levest. A tejszínt keverjük hozzá, és néhány percig főzzük még, amíg rottyan egyet.
A levest kínálhatjuk pirított gombával, finomra aprított petrezselyemmel vagy krutonnal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu