Tavaszi tekercs roppanós zöldségekkel töltve – Isteni a húsmentes előétel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyik kedvenc ételem a kínai büfék kínálatában kapható tavaszi tekercs, amely után nem is igazán kívánok mást.
A kínai büfék kínálatából nagyon sok olyan ételt ismerek, amelyeket otthon is viszonylag egyszerűen el lehet készíteni, és tökéletesen hozzák az elvárt minőséget, sőt, jobbak is lesznek, mint a sokszor egyenízű éttermek fogásai. Az egyik kedvencem a mézes-szezámos bundában sült csirkefalat, amelyhez itt találsz receptet. Köretként pedig kínálj hozzá zöldséges pirított tésztát.
A tavaszi tekercs egyidőben kötelező eleme volt az általam elfogyasztott kínai fogásoknak, volt olyan, hogy annyit ettem belőle és annyira jóllaktam tőle, hogy nem is kívántam utána mást. Ha otthon készíted, készülj fel rá, hogy soha többet nem fogsz elmenni érte a büfébe, egyáltalán nem nehéz megsütni, viszont nagyon addiktív.
Tavaszi tekercs roppanós zöldségekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
Tészta:
- 180 gramm liszt
- 20 gramm keményítő
- 2 teáskanál só
- 400 milliliter víz
Töltelék:
- 1 darab chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab 2 cm-es gyömbér
- 0.5 szál póréhagyma
- 500 gramm káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 3 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor petrezselyem
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A chilit és a fokhagymát vágjuk apróra, a gyömbért is daraboljuk fel hámozás után. A póréhagymát is vágjuk apróra.
A káposztát és a répát reszeljük finomra. Wokban forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a zöldségeket, közben sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki belőle, és tegyük egy tányérra. A wokot töröljük át egy papírtörlővel, tegyük bele a chilipaprikát, a gyömbért és a fokhagymát, és 1 perc alatt futtassuk meg. Tegyük bele a póréhagymát, öntsük rá a szójaszószt, és tegyük vissza a káposztát és répát. Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá kicsit durvábbra aprított petrezselymet.
Készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt és a sót. Két részletben öntsük hozzá a vizet, és habverővel keverjük csomómentesre.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel, olajozzunk ki, és süssük ki a tésztát úgy, mintha palacsintát sütnénk. Elég, ha annyira sül meg, hogy a széle elváljon a serpenyőtől. A tésztát töltsük meg a zöldségekkel, tekerjük fel, a széleit kenjük meg vízzel, hogy összeragadjanak.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és süssük a tekercseket aranybarnára.
Fotó: Getty Images