
Tejben pácolt, rántott csirkecomb: a bundája ropogós, a húsa szaftos

A rántott csirkecomb a tejes fürdőnek köszönhetően hihetetlenül omlós. Érdemes egy éjszakán át pácolni benne a húst, így a fűszerek is átjárják a combot.
Az amerikai stílusban készült rántott hús bő fűszerezést kap, amit bátran a saját ízlésedre alakíthatsz. A receptben írt fűszerkeverék intenzív zamatú, de nem csípős, így ha hiányolod a tűz erejét, akkor chilipehellyel és tört jalapeñóval is izgalmasabbá teheted.
A receptben írt fűszerek nagyobb boltokban könnyedén beszerezhetők. A citrombors otthon is előállítható – reszelt citromhéj, őrölt fekete bors, citromfű, kakukkfű és fokhagyma keveréke. Ez a fűszer remekül illik sült csirkéhez, halhoz és tésztaételekhez, érdemes kipróbálni. Mivel a házilag készített fűszer hamar elveszti aromáját, mindig csak annyit keverj ki belőle, amennyit azonnal felhasználsz.
Tejben pácolt rántott csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál citrombors
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- tej szükség szerint
- 1 bögre liszt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fűszereket keverjük össze egy kis tálkában.
A csirkecombokat tegyük keverőtálba és forgassuk egybe a fűszerekkel, utána öntsünk rá annyi tejet, amennyi ellepi. A húst fedjük le, majd helyezzük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
A lisztet az étkezési keményítővel keverjük egybe, majd a lecsöpögtetett csirkecombokat forgassuk meg benne, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!