Tejben pácolt, rántott csirkecomb: a bundája ropogós, a húsa szaftos

tcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott csirkecomb a tejes fürdőnek köszönhetően hihetetlenül omlós. Érdemes egy éjszakán át pácolni benne a húst, így a fűszerek is átjárják a combot.

Az amerikai stílusban készült rántott hús bő fűszerezést kap, amit bátran a saját ízlésedre alakíthatsz. A receptben írt fűszerkeverék intenzív zamatú, de nem csípős, így ha hiányolod a tűz erejét, akkor chilipehellyel és tört jalapeñóval is izgalmasabbá teheted.

A receptben írt fűszerek nagyobb boltokban könnyedén beszerezhetők. A citrombors otthon is előállítható – reszelt citromhéj, őrölt fekete bors, citromfű, kakukkfű és fokhagyma keveréke. Ez a fűszer remekül illik sült csirkéhez, halhoz és tésztaételekhez, érdemes kipróbálni. Mivel a házilag készített fűszer hamar elveszti aromáját, mindig csak annyit keverj ki belőle, amennyit azonnal felhasználsz.

Tejben pácolt rántott csirkecomb

rcsct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál citrombors
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • tej szükség szerint
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket keverjük össze egy kis tálkában.

A csirkecombokat tegyük keverőtálba és forgassuk egybe a fűszerekkel, utána öntsünk rá annyi tejet, amennyi ellepi. A húst fedjük le, majd helyezzük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

A lisztet az étkezési keményítővel keverjük egybe, majd a lecsöpögtetett csirkecombokat forgassuk meg benne, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük