Tejfölös-málnás babapiskótás desszert 10 perc munkával - Sütés és szöszmötölés nélkül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elég idétlen kifejezés a mostanában menő "megúszós" jelző, de mégis kifejező. Mert néha tényleg szeretnénk megúszni egy csomó mindent. A hosszú bíbelődést a konyhában, a mosogatást, a sütő bekapcsolását, a külön fázisokat. 

Különösen igaz ez nyáron, mikor kint süt a nap, folyton megyünk valahová, vagyunk valahol vagy jövünk valahonnan és nincs idő egész délutánokat szöszmötölni a konyhában.

Ez a desszert pont erre az esetre jó, mert minden van hozzá a sarki boltban, mindenki szereti és tényleg nem kerül több időbe összeállítani, mint tíz perc. Na jó, még rá kell számolni egy kis hűlési időt a frigóban, de az már tétlen várakozás, amivel nem melegítjük se magunkat, se a lakást.

Hogyan lesz a babapiskótából tészta?

A varázslat lényege, hogy a tejfölös, néha tejfölös-túrós vagy tejfölös-joghurtos krémet babapiskótával és gyümölccsel rétegezzük. A hűtőben aztán a piskóta szép lassan felszívja a krém nedvességtartalmát, felpuhul és az egészből egy a tortánál lágyabb, a pohárdesszertnél szilárdabb dolog születik. 

A gyümölcs szabadon variálható

Mint az ilyen megúszós receptek általában, ez az édesség is remekül variálható aszerint, milyen gyümölcsöt szeretünk vagy milyen akad épp a kezünk ügyébe. Nálunk málnával a legmenőbb, de nektarinnal is finom, sőt, akár a kettő kombinációjával. 

Tejfölös-málnás babapiskóta

tejfölös-málnás-babapiskóta - 1

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm babapiskóta
  • 500 gramm tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 300 gramm málna
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt simára keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citrom héját. Egy jénait kirakunk a babapiskótával, meglocsoljuk a tejföllel, gyümölcsöket szórunk rá, majd újabb réteg piskóta következik, a tetejére krém és megint gyümölcs. Néhány órát állni hagyjuk a hűtőben, mielőtt megesszük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük