Villámgyors, hűsítő citromkrém – Selymes édesség tejmentesen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kevés munkával készül ez a hűsítő citromkrém, amit magában is kanalazhatunk, de sütemények tölteléke is lehet.
A citromos desszertek nagyon népszerűek, valószínűleg azért, mert egyszerre savanykásak és édesek, illetve a cukor mennyiségének csökkentésével és növelésével tudunk játszani az ízével. Gyorsan elkészül, és nemcsak süteménybe, például piskótatekercsbe töltve finom, hanem pohárból is kanalazhatjuk.
Kiválóan illenek hozzá a bogyós gyümölcsök is, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat. Egy szó, mint száz, készítsünk citromkrémet!
Tejmentes citromkrém
Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 darab tojássárgája
- 200 gramm cukor
- 70 gramm kukoricakeményítő
- 6 darab citrom
- 60 gramm vaj
- 110 milliliter víz
Elkészítés:
Két citrom héját reszeljük le, négynek pedig facsarjuk ki a levét.
Egy tálban keverjük habosra a tojások sárgáit és a cukrot. Adjuk hozzá a keményítőt és a citromhéjat, alaposan keverjük össze így is. Higítsuk fel egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a citromlevet egy szűrön keresztül, jó alaposan keverjük össze.
Tegyünk a gázra egy lábast, öntsünk bele négyujjnyi vizet, majd tegyük rá a tálat, rendszeresen keverve vízfürdő felett melegítsük. Amikor a krém besűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jó alaposan keverjük bele, amíg selymes állagot nem kapunk.
Fotó: Getty Images