
Villámgyors, hűsítő citromkrém – Selymes édesség tejmentesen

Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Ropogós

Krémes, málnás piskótatekercs: könnyű, nyári desszert

Puha hagymás-krumplis pogácsa: igazi békebeli finomság

Fűszeres rakott kel kolbásszal: dupla adag sajt pirul a tetején

Pofonegyszerű meggyes rétes: kész tésztából is tökéletes

Isteni, tejfölös csirkepaprikás szalonnával: így lesz sűrű a szaftja
Kevés munkával készül ez a hűsítő citromkrém, amit magában is kanalazhatunk, de sütemények tölteléke is lehet.
A citromos desszertek nagyon népszerűek, valószínűleg azért, mert egyszerre savanykásak és édesek, illetve a cukor mennyiségének csökkentésével és növelésével tudunk játszani az ízével. Gyorsan elkészül, és nemcsak süteménybe, például piskótatekercsbe töltve finom, hanem pohárból is kanalazhatjuk.
Kiválóan illenek hozzá a bogyós gyümölcsök is, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat. Egy szó, mint száz, készítsünk citromkrémet!
Tejmentes citromkrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 darab tojássárgája
- 200 gramm cukor
- 70 gramm kukoricakeményítő
- 6 darab citrom
- 60 gramm vaj
- 110 milliliter víz
Elkészítés:
Két citrom héját reszeljük le, négynek pedig facsarjuk ki a levét.
Egy tálban keverjük habosra a tojások sárgáit és a cukrot. Adjuk hozzá a keményítőt és a citromhéjat, alaposan keverjük össze így is. Higítsuk fel egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a citromlevet egy szűrön keresztül, jó alaposan keverjük össze.
Tegyünk a gázra egy lábast, öntsünk bele négyujjnyi vizet, majd tegyük rá a tálat, rendszeresen keverve vízfürdő felett melegítsük. Amikor a krém besűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jó alaposan keverjük bele, amíg selymes állagot nem kapunk.
Fotó: Getty Images