
Tejszínben párolt, krémes kukorica – Villámgyors és isteni köret

Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Ropogós

Sajtos krémmel töltött cukkinitekercs: paradicsomszósszal sül össze

Omlós szedres süti citromos mázzal: szezonális desszert egyszerűen

Parmezános bundában sült karfiol: zöldfűszerekkel dobd fel

Tartalmas, ízletes leves darált hússal: nincs szükség második fogásra

Szeretni való meggyes és cseresznyés sütik: muffin, pite és társaik
A legegyszerűbb kukoricakonzervből is csodás köretet készíthetsz, ha nem hagyományosan, hanem tejszínnel párolod meg.
Ha szezonja van, akkor készítsd friss kukoricából, de ha nem elérhető, akkor nyugodtan használj konzervet vagy mirelitet ehhez a körethez.
Ne becsüld le a kukoricát, nagyon változatosan elkészíthető, akár salátába téve, de ez a kukoricapite is mennyei lesz, ráadásul még liszt sem kell bele. Húsos, rakott ételekbe is nagyon jól illik, még laktatóbbá teszi, és nem is kell sokat használnod belőle.
A kukoricát sokszor köretként fogyasztják, legtöbbször majonézzel keverik össze, és sült húsok mellé teszik. Most egy kicsit izgalmasabb formában készült, hiszen tejszínnel és tejjel párolódik, a sűrűségéről pedig a keményítő gondoskodik, kicsit besameljellege lesz.
Tejszínben párolt kukorica

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm csemegekukorica (konzerv)
- 150 milliliter tejszín
- 0.5 evőkanál vaj
- 0.5 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 200 milliliter tej
- 2 evőkanál keményítő
- 30 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és öntsük ezt is a kukoricára. Adjunk hozzá ízlés szerint borsot. Időnként megkeverve várjuk meg, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a parmezánt, és várjuk meg, amíg beleolvad.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors