Ínycsiklandó csicseriborsó-krémleves: tejszín krémesíti, krumpli sűríti

csbklcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen készül, mégis ínycsiklandó leves, melyet izgalmas levesbetéttel tehetsz még különlegesebbé.

Az ősi hüvelyes kiváló fehérjeforrás, vegetáriánusoknak érdemes beépíteniük az étrendjükbe, persze a húsevőknek is ajánlott felfedezniük a sokoldalúságát. A csicseriborsót száraz és konzervváltozatban szerezheted be. Ha szárazzal dolgozol, akkor előző este áztasd be, hogy másnap hamarabb megfőjön. A konzerves esetében azonban csak annyi a dolgod, hogy lecsepegteted, és már készülhet is belőle a finom ebéd.

A csicseriborsónak nagyon jól áll a pikánsabb fűszerezés, ha szereted az intenzív zamatot, akkor chilipehellyel bolondítsd meg. A levest változatosan kínálhatod, pirítóssal, krutonnal, friss fűszernövényekkel, de akár még pirosra sült csicseriborsóval is megszórhatod.

Tejszínes csicseriborsó-krémleves

csbkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • víz vagy alaplé szükség szerint
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 50 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd miután összeesett, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. 1 perc után a kockákra vágott krumplit is keverjük hozzá. Fűszerezzük fűszerpaprikával, köménnyel, sóval és borssal, öntsük fel alaplével vagy vízzel (amennyi ellepi). Főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.

Körülbelül 10-15 perc múlva botmixerrel pürésítsük a levest, utána keverjük hozzá a tejszínt, 2-3 perc alatt forraljuk egybe.

A csicseriborsó-krémlevest kínáljuk krutonnal, sült hagymával vagy pirosra sütött baconnel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük