![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tejszínes-kecskesajtos laskagomba – Egy kis chilivel megszórva lesz tökéletes
![laskás gnocchi cover](https://kep.index.hu/1/0/3542/35428/354284/35428421_2710315_a6e96da7ad1aabe95f73ea2000ef6efe_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szereted a gombát, mindenképpen próbáld ki a laskát, biztos a kedvenced lesz.
Aki szereti a gombát, igyekszik minél többféleképpen beiktatni az étrendjébe. A legismertebb fajta a csiperke, ebből készülhet rántott gomba, de gombapörkölt is.
Ehhez a recepthez kicsit különlegesebb fajta kell, a laska. A laska a legtovább szedhető gombafajta, amely élő vagy elhalt lombos fák ágain telepszik meg, kalapja húsos, alakja egyfajta tengeri kagylóra emlékeztet. A csiperkéhez hasonlóan magas a fehérjetartalma, viszont a zsír- és a szénhidráttartalma kevés, így diétába is beilleszthető.
Főzheted levesbe és húsételbe is. Készíthetsz belőle pörköltet is, vagy ezt a szószt, amelyet tésztára vagy gnocchira téve tökéletes főfogást kapsz. Arra figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor gumis lehet az állaga.
Ez a recept a szomszédom jóvoltából született meg, miután egyik nap bekopogott egy hatalmas tálca, házilag termesztett laskagombával. Rögtön el is készítettem és hatalmas sikert aratott. Ha kicsit bővítenéd, más zöldségek, például kaliforniai paprika, sütőtök, cukkini vagy szárított paradicsom is illik hozzá.
Tejszínes-kecskesajtos laskagomba
![laskás gnocchi recept](https://kep.index.hu/1/0/3542/35428/354284/35428403_0c9c45fda3f5757f26d2df5abe95b07b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm laskagomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
- 1 kávéskanál bazsalikom (szárított)
- 0.5 kávéskanál chilipaprika (szárított)
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- 0.5 kávéskanál bors
- 100 milliliter fehérbor
- 150 milliliter tejszín
- 100 gramm kecskesajt
- 0.5 kávéskanál oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A laskát tisztítsuk meg, majd kicsit tépkedjük meg. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele olívaolajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük bele a gombát, szórjuk rá a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a chilit, a cayenne-borsot és a borsot. Ha a gomba összeesett és megpuhult, öntsük rá a fehérbort, tegyük rá a fokhagymát, majd várjuk meg, amíg a bor elpárolog. Ekkor öntsük rá a tejszínt, morzsoljuk rá a kecskesajtot és morzsoljuk rá az oregánót is.
Gnocchival vagy fusilli tésztával tálaljuk. A gnocchi készítéséhez itt találsz receptet.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!