A legfinomabb gombapörkölt receptje rengeteg tejföllel - Nokedlivel lesz a legjobb

gombapörkölt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél több tejföllel készíted, annál finomabb lesz ez az önmagában is laktató és fehérjedús gombapörkölt.

A gomba nemcsak finom étel, hanem szuper fehérjepótló is, magában vagy feltétként is tökéletes. A magyar konyha egyik legkedveltebb fogása a pörkölt, amelynek nemcsak hús, hanem gomba is lehet az alapanyaga.

A gomba nem egy könnyű étel, így inkább ebédre érdemes fogyasztani, viszont egyáltalán nem lesz hiányérzeted, hogy aznap nem került hús a tányérra. A legfinomabb, ha csiperkéből készíted, a pucolás az egyetlen része, ami időigényesebb, utána hamar kész van.

Arra ügyelj, hogy a hagyma dinsztelése után közvetlenül a gomba jöjjön. A gomba sok vizet ereszt, hagyd, hogy az elfőjön, csak utána jöhet a pirospaprika. A gombapörkölthöz ne sajnáld a tejfölt, már főzés közben keverj bele bátran. A legjobb, ha nokedlit tálalsz hozzá. 

Tejfölös gombapörkölt

gombapörkölt recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 250 gramm gomba (csiperke)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 160 gramm tejföl
  • 1 kávéskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pároljuk rajta üvegesre a hagymát. Tegyük rá a megtisztított és felszeletelt gombát, majd pirítsuk együtt pár percig, és várjuk meg, míg elfő a leve. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát, így is pirítsuk pár percig. Kanalazzuk rá a tejfölt, majd közepes erősségen addig rotyogtassuk, amíg kicsit elfő a leve. 

Nokedlivel tálaljuk, ehhez itt találtok receptet. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük