Fetás, céklás bruschetta: könnyű, mutatós előétel az ünnepi asztalra
Ez a bruschetta remek előétel vagy könnyű vacsora is lehet. A cékla különleges ízét a feta és a friss fűszerek még jobban kiemelik.
Ha kedveled az olaszok ikonikus ételét, a bruschettát, próbáld ki a téli verziót is, édes gyümölccsel. Az alma-dió-sajt kombináció igazi klasszikus, érdemes letesztelni, ha még nem kóstoltad.
A friss gyümölcs ropogós pirítósra és olvadt brie sajtra kerül, mennyei lesz az összhatás, főleg, ha még mézzel is meglocsolod. Így egyszerre édes és sós lesz a bruschetta, tökéletes előétel egy téli vacsorához.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A bagettet vágjuk szeletekre, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A brie-t vágjuk vékony szeletekre, tegyük a bagettszeletek tetejére.
Toljuk őket a sütőbe 6-8 percre, míg a sajt megolvad.
Közben az almát vágjuk szeletekre, locsoljunk rá egy kevés citromlét. A diót vágjuk durvára, vagy hagyjuk egészben.
Tegyük az almaszeleteket az olvadt sajtra, majd szórjunk rájuk diót, locsoljuk meg mézzel.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu