
Mindjárt itt a jó idő, de addig is kóstold meg ezt a finom, téli sangriát
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
Sangriát nem csak a nyári hőségben érdemes inni, szezonális gyümölcsökből készítve tökéletes koktél lehet belőle hűvösebb időre. Kétféle alma, klementin és vörösáfonya kerül bele, a frissességről pedig a rozmaring gondoskodik.
A gránátalma kihagyhatatlan összetevője az italnak. Friss, édeskés és egyszerre savanykás íze, illetve kellemes textúrája nagyon jól passzol a sangriába. Egyedül a magok kiszedése okozhat egy kis gondot, de ezzel a módszerrel az sem tart majd két percnél tovább.
A klementin a citrusok királya, tele van C-vitaminnal, íze azonban édesebb a sima mandarinnál vagy narancsnál. Tulajdonképpen apró, mag nélküli mézédes mandarin név alatt kapható a legtöbbször. A klementin mellett az édes vörösbor és a méz gondoskodik a sangria kellemes ízvilágáról. Ha hozzá tudunk jutni friss vagy fagyasztott vörösáfonyához, az Ázsia boltokban elképzelhető, hogy van, mindenképpen tegyünk az italba, de, ha kihagyjuk belőle, akkor sem történik tragédia.
Fűszerek közül a fahéj és a rozmaring a kötelező elem, a fahéj a télbúcsúztató ízekről, a rozmaring pedig a frissességről gondoskodik. Ezekből minden pohárba tegyünk egy-egy darabot, ha hosszú a fahéjrúd, akkor még keverőkanálként is funkcionálhat.
Téli sangria

Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 üveg édes vörösbor
- 1 liter szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 1 darab alma
- 3 darab klementin
- 1 darab gránátalma
- opcionális vörösáfonya
- 8 darab rozmaring (szál)
- 8 darab fahéj (rúd)
- ízlés szerint méz
Elkészítés:
Tegyük a gyümölcsöket egy nagy üvegtálba, öntsük rá a vörösbort és a szódát. Ízlés szerint mehet bele jég is. Keverjük össze a hozzávalókat.
Öntsük ki 8 pohárba, minden pohárba tegyünk egy szál rozmaringot és egy rúd fahéjat. Az édesszájúaknak mézzel megcsorgatva kínáljuk.
Fotó: Getty Images