Gyors tepsis tészta spenóttal és húsgolyóval – Kiadós ebéd vagy vacsora is lehet

spenótos húsgombócos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jól bevált húsgombócos tésztát érdemes feldobni spenóttal, amitől máris izgalmasabb lesz ez az amúgy egyszerű étel.

A húsgombócos tészta nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem nagyon szerethető, ráadásul laktató főfogás. Akkor is jól jön, ha nincs sok idő a főzőcskézésre, viszont a család éhes, vagy hirtelen nagyobb számban érkeznek látogatók.

A húsgombócos tésztához csak ki kell főzni a tésztát, közben a húsgombócok is elkészíthetők, majd az egészet tepsibe kell tenni, és a sütő már elvégzi a többit. A húsgombócokból érdemes egyszerre nagyobb adagot gyúrni, mert remekül lefagyaszthatók, és a következő alkalommal már fele ennyit sem kell bajlódni az étel elkészítésével. 

Tepsis tészta spenóttal és húsgolyóval

spenótos húsgombócos tészta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Spagetti

  • 300 gramm spagetti
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 300 gramm spenót
  • 100 gramm mozzarella sajt

Húsgolyó

  • 200 gramm darált hús (pulyka vagy marha)
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. A spenót leveleit alaposan tisztítsuk meg. 

A tésztát lobogó sós vízben főzzük al dentére. Szűrjük le, tegyünk félre a főzővizéből 100 millilitert. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a spenótot, vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le a serpenyőt, majd várjuk meg, amíg összeesik. Ekkor vegyük le a tűzről. 

A húsgolyókat is készítsük el, a darált húst keverjük el a tojással, az összezúzott fokhagymával, a zsemlemorzsával és az oregánóval, sózzuk, gyúrjunk belőle kis golyókat. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Tegyük bele egy tepsibe a tésztát, halmozzuk rá a húsgolyókat. Öntsük rá a főzővizet, majd szórjuk rá a mozzarella egy részét. Takarjuk le fóliával, süssük 35 percig, majd vegyük le a fóliát, szórjuk rá a mozzarella maradékát, süssük további 10 percet. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük