
Gyors tepsis tészta spenóttal és húsgolyóval – Kiadós ebéd vagy vacsora is lehet

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
A jól bevált húsgombócos tésztát érdemes feldobni spenóttal, amitől máris izgalmasabb lesz ez az amúgy egyszerű étel.
A húsgombócos tészta nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem nagyon szerethető, ráadásul laktató főfogás. Akkor is jól jön, ha nincs sok idő a főzőcskézésre, viszont a család éhes, vagy hirtelen nagyobb számban érkeznek látogatók.
A húsgombócos tésztához csak ki kell főzni a tésztát, közben a húsgombócok is elkészíthetők, majd az egészet tepsibe kell tenni, és a sütő már elvégzi a többit. A húsgombócokból érdemes egyszerre nagyobb adagot gyúrni, mert remekül lefagyaszthatók, és a következő alkalommal már fele ennyit sem kell bajlódni az étel elkészítésével.
Tepsis tészta spenóttal és húsgolyóval

Hozzávalók 4 adaghoz
Spagetti
- 300 gramm spagetti
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 300 gramm spenót
- 100 gramm mozzarella sajt
Húsgolyó
- 200 gramm darált hús (pulyka vagy marha)
- 1 darab tojás
- 30 gramm zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A spenót leveleit alaposan tisztítsuk meg.
A tésztát lobogó sós vízben főzzük al dentére. Szűrjük le, tegyünk félre a főzővizéből 100 millilitert.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a spenótot, vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le a serpenyőt, majd várjuk meg, amíg összeesik. Ekkor vegyük le a tűzről.
A húsgolyókat is készítsük el, a darált húst keverjük el a tojással, az összezúzott fokhagymával, a zsemlemorzsával és az oregánóval, sózzuk, gyúrjunk belőle kis golyókat.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Tegyük bele egy tepsibe a tésztát, halmozzuk rá a húsgolyókat. Öntsük rá a főzővizet, majd szórjuk rá a mozzarella egy részét. Takarjuk le fóliával, süssük 35 percig, majd vegyük le a fóliát, szórjuk rá a mozzarella maradékát, süssük további 10 percet.
Fotó: Getty Images