Színes tészta ropogós zöldségekkel megpakolva – Egészséges és gyors vacsora

1
Nyomtatás
pasta primavera cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tavasszal legszívesebben minden zöldséget megvennék a piacon, annyira hívogatnak a színek és az illatok.

Ebben az ételben a tészta csak a körítés, a hangsúly a tavaszi friss zöldségeken van. Bármennyit tehetünk rá, nem is feltét lesz, hanem íz- és színkavalkád.

A neve is mutatja, ez egy tavaszi tészta, az évszak minden színével és illatával. Természetesen mindenki válassza a kedvenc zöldségét, ezen a tésztán az enyéim sorakoznak. Nagyon gyors és könnyed étel, bármikor ehetjük, a lényeg, hogy frissen, forrón fogyasszuk. 

Tészta ropogós zöldségekkel

pasta primavera recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm farfalle
  • 4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 250 gramm spárga
  • 200 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogó sós vízben főzzük al dentére nagyjából 10 perc alatt.

A hagymát vágjuk apróra, a spárgát is daraboljuk fel, a paprikát vágjuk csíkokra. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a hagymát, a spárgát és a paprikát. Dinszteljük 5-7 percig. Adjuk hozzá a borsót, a koktélparadicsomot, várjuk meg, míg az egész jól felforrósodik. Tegyük hozzá az összeaprított fokhagymát, majd további egy percig forrósítsuk. Ezután vegyük le a tűzről, tegyük rá a kifőtt tésztát, öntsünk rá egy evőkanál főzőlevet, a citromlevet, olívaolajat, majd keverjük hozzá a parmezánt, várjuk meg, amíg elolvad rajta. 

Azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon