
Színes tészta ropogós zöldségekkel megpakolva – Egészséges és gyors vacsora

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Tavasszal legszívesebben minden zöldséget megvennék a piacon, annyira hívogatnak a színek és az illatok.
Ebben az ételben a tészta csak a körítés, a hangsúly a tavaszi friss zöldségeken van. Bármennyit tehetünk rá, nem is feltét lesz, hanem íz- és színkavalkád.
A neve is mutatja, ez egy tavaszi tészta, az évszak minden színével és illatával. Természetesen mindenki válassza a kedvenc zöldségét, ezen a tésztán az enyéim sorakoznak. Nagyon gyors és könnyed étel, bármikor ehetjük, a lényeg, hogy frissen, forrón fogyasszuk.
Tészta ropogós zöldségekkel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm farfalle
- 4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- 0.5 fej lilahagyma
- 250 gramm spárga
- 200 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben főzzük al dentére nagyjából 10 perc alatt.
A hagymát vágjuk apróra, a spárgát is daraboljuk fel, a paprikát vágjuk csíkokra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a hagymát, a spárgát és a paprikát. Dinszteljük 5-7 percig. Adjuk hozzá a borsót, a koktélparadicsomot, várjuk meg, míg az egész jól felforrósodik. Tegyük hozzá az összeaprított fokhagymát, majd további egy percig forrósítsuk. Ezután vegyük le a tűzről, tegyük rá a kifőtt tésztát, öntsünk rá egy evőkanál főzőlevet, a citromlevet, olívaolajat, majd keverjük hozzá a parmezánt, várjuk meg, amíg elolvad rajta.
Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images