Színes tészta ropogós zöldségekkel megpakolva – Egészséges és gyors vacsora
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Tavasszal legszívesebben minden zöldséget megvennék a piacon, annyira hívogatnak a színek és az illatok.
Ebben az ételben a tészta csak a körítés, a hangsúly a tavaszi friss zöldségeken van. Bármennyit tehetünk rá, nem is feltét lesz, hanem íz- és színkavalkád.
A neve is mutatja, ez egy tavaszi tészta, az évszak minden színével és illatával. Természetesen mindenki válassza a kedvenc zöldségét, ezen a tésztán az enyéim sorakoznak. Nagyon gyors és könnyed étel, bármikor ehetjük, a lényeg, hogy frissen, forrón fogyasszuk.
Tészta ropogós zöldségekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm farfalle
- 4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- 0.5 fej lilahagyma
- 250 gramm spárga
- 200 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben főzzük al dentére nagyjából 10 perc alatt.
A hagymát vágjuk apróra, a spárgát is daraboljuk fel, a paprikát vágjuk csíkokra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a hagymát, a spárgát és a paprikát. Dinszteljük 5-7 percig. Adjuk hozzá a borsót, a koktélparadicsomot, várjuk meg, míg az egész jól felforrósodik. Tegyük hozzá az összeaprított fokhagymát, majd további egy percig forrósítsuk. Ezután vegyük le a tűzről, tegyük rá a kifőtt tésztát, öntsünk rá egy evőkanál főzőlevet, a citromlevet, olívaolajat, majd keverjük hozzá a parmezánt, várjuk meg, amíg elolvad rajta.
Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images