
Színes nyári tésztasaláta görögdinnyével és sonkával - Laktató és nagyon finom

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Füstös, nyári mártogatós: grillen sülnek a zöldségek

Hideg gazpacho kovászos uborkával: savanykás, friss és gyors

Puha túrógombóc cseresznyével töltve: a nyár íze egy falatban

30 perces csirkesaláta krémes avokádóöntettel: tökéletes nyári ebéd

Kánikula a konyhában: mit főzzünk, ha már a hűtő is izzad?
A nyár egyik legkedvesebb gyümölcséből, a dinnyéből sokféle izgalmas finomság készülhet - például egyszerű tésztasaláta is.
A görögdinnye a tökfélék családjába tartozik, sokan gyümölcsként tekintenek rá, pedig termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A kedvelt édes finomság víztartalma magas, de C-vitaminban is bővelkedik - jó hidegen behűtve a legfinomabb fogyasztani.
A dinnyét nem csak magában érdemes enni, van, aki kenyérrel majszolja, míg más gazpachóba teszi, de grillezve is egyre népszerűbb. Sőt, ha valami tartalmas, mégis könnyű, gyomorbarát ebédre vágyunk, akkor érdemes tésztasalátát készíteni belőle, melynek az elkészítése nagyon egyszerű.
Tésztasaláta görögdinnyével

Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm tészta
- 1 kilogramm dinnye
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 10 darab koktélparadicsom
- 10 dekagramm sonka
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint kifőzzük.
A dinnyét felkockázzuk.
A salátát megmossuk, ízlésünk szerint felvágjuk vagy darabokra tépjük.
Az uborkát megmossuk, tetszőlegesre felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk - félbevághatjuk, de egyben is hagyhatjuk.
Nagy salátástálba tesszük az előkészített alapanyagokat, egybeforgatjuk, tálalás előtt hűtőbe toljuk pár órára.
Fotó: Getty Images