Örök kedvenc: a tojáskrém
Tojáskrém tejföl nélkül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szendvicskrémekkel kapcsolatban már-már közhelyszámba menő örök igazság, hogy otthon készítve mindig jobb, mint a bolt verzió. És nemcsak azért, mert tudjuk, mi van benne, hanem az ízeket is szuperül tudjuk variálni, így sosem ununk rá. Tessék, egy tojáskrém recept, abból is a tejfölmentes verzió.

A tojáskrém elkészítésében talán az tart a legtovább, amíg megfőnek a tojások, de hát addig bármi mást lehet csinálni: például kitalálni, hogy ezúttal mivel turbózzuk fel, és azt előkészíteni, apróra vágni.

Örök kedvenc a családban. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük. 

Mindig kevés lesz

Népi megfigyelések szerint tojáskrémből egyszerűen nem lehet eleget készíteni. Bármennyi tojással is kezdünk, a duplája is simán elfogyott volna. Mi szóltunk.

Tojáskrém tejföl nélkül

tojaskrem

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 8 darab tojás
  • 25 dekagramm mascarpone
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dekagramm reszelt sat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk.

2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.

Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.

3. Végül belereszeljük a sajtot.
Ezt is szeretjük