Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted
A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.
Ha kedveled a tojásételeket, legyen szó rántottáról, tükörtojásról vagy tojáskrémről, a japán recept lesz a neked való! Az úgynevezett „tamago sando” nagyon népszerű étel Japánban, a puha, tejes kenyérszeletek közé krémes formában kerül a tojás.
Ha van rá lehetőséged, japán majonézzel készítsd a krémet, vagyis kewpie-val, de ha nincs kéznél, természetesen másmilyet is használhatsz. A kenyérből pedig válassz minél légiesebb és könnyebb, lehetőleg tejjel készült változatot.
A tojáskrémes szendvicset könnyedén feldobhatod, ha a közepébe egész főtt tojást rejtesz. Ha szeretnéd, ezt lágyra is készítheted: ebben az esetben már 6-7 percnél vedd ki a főzővízből, így a közepe még folyós lesz, sokkal mutatósabb lesz a szendvicsed.
A tojásokat főzzük meg bő, forrásban lévő vízben 10 perc alatt, hogy egészen kemények legyenek.
Tegyük őket rögtön hideg vízbe, hagyjuk picit hűlni, majd pucoljuk meg.
Hat keménytojást villával törjünk pépesre, majd adjuk hozzá a tejet, majonézt, cukrot, sót, borsot. A hetedik keménytojást vágjuk félbe.
A kenyérszeletek héját vágjuk le, majd kenjük meg őket vékonyan vajjal. Tegyünk 2 szelet kenyér közepére 1-1 fél keménytojást a vágott felükkel lefelé. Kanalazzuk köréjük a tojáskrémet úgy, hogy befedjék a fél tojást. 1-1 szelet kennyérrel zárjuk a sort.
A kész szendvicseket vágjuk félbe, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu