![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A trükk, amitől csodás lesz a legegyszerűbb rántotta is
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Még a legalapvetőbb dolgokban is mindig van hová fejlődni. Bár azt mondják, rántottát még az is tud készíteni, aki amúgy egyáltalán nem főz, ez valójában egyáltalán nem igaz.
A hétköznapi konyhában az a legnehezebb, hogy a szimpla dolgok a legkönnyebben elronthatóak is egyben. A rántotta például néhány másodperc alatt képes ehetetlenül száraz, morzsálódó förmedvénnyé változni, ha kicsit nem figyelünk oda, és a tűzhelyen hagyjuk. Nagyon könnyű elsózni és bizony az sem jó, ha túl zsíros vagy éppen folyós lesz.
Aki mindezeket a hibalehetőségeket képes már elkerülni, és csuklóból tolja a szuper rántottákat félálomban is másnapos vasárnap reggeleken, még annak is újdonságként hathat az a módszer, amit néhány éve tanultam. A technológia célja, hogy a tojás teljesen más anyagokból felépülő fehérje és sárgája egyneművé váljon, így homogén lesz az egész étel, nem lesznek benne különálló csíkok és állagkülönbségek, lágyabb és szárazabb részek.
Ehhez elképesztően meglepő módon nem kell más, mint egy botturmix. Nem kell hozzá szuvidálót beszerezni, nem kerül több energiába, több munkába, többi időbe, mint amennyit amúgy is fektetnénk egy rántottába, mégis luxusszintre helyezi ezt a hétköznapi ételt.
Habos rántotta
![DSC 2752](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290991/29099165_fbaca5b88f3f20a2b5211672711a5dec_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Só&Bors
Olvasd el ezt is!