
Isteni sajtos-baconös quesadilla reggelire: tojásrántotta kerül a közepébe

Kezdők is bátran nekiállhatnak, gyors és egyszerű az elkészítése, mégis nagyon finom és laktató, mi több, még jól is néz ki.
Ha valami tartalmas, meleg reggelivel indítanád a napot, és picit több időt rá tudsz szánni, próbáld ki ezt a tojásos quesadillát. Az alapja kész tortillalap, így azzal semmi dolgod nem lesz, csak egy gyors rántottát kell összedobnod, majd összesütni a kettőt.
Hogy még finomabb legyen, a rántottába érdemes paprikát kockázni, de akár lila- vagy újhagymát is keverhetsz bele. Az összeállításnál a tojás mellé kerülhet sajt és bacon is, így garantáltan nem lesz unalmas a reggelid.
Kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, amely nemcsak nagyon finom lesz, de mutatós is, ezzel könnyedén lekenyerezheted a barátokat vagy a családot.
-
2023-09-23 10:16:01
-
2023-08-28 09:32:02
-
2023-05-08 09:32:01
Tojásrántottás quesadilla

Hozzávalók 3 adaghoz
- 5 db tojás
- 50 ml tej
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 db kaliforniai paprika
- 3 ek vaj
- 4 szelet bacon
- 100 g reszelt gouda vagy cheddar
- 3 db tortillalap
Elkészítés:
A baconszeleteket száraz serpenyőben süssük ropogósra. Amikor kisült a zsírjuk nagy része, vegyük ki őket a serpenyőből, várjunk, míg kihűlnek, majd vágjuk őket kisebb darabokra. A szalonna zsírját tegyük félre, nem lesz rá szükség.
A paprikát mossuk meg, vágjuk kis kockákra.
A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot keverjük össze. Keverjük bele a paprikát is.
Egy serpenyőben melegítsünk 2 ek. vajat, majd öntsük rá a tojást, süssük, míg megszilárdul, készítsünk egy tojásrántottát. Tegyük félre.
A maradék vajat olvasszuk meg a serpenyőben, majd tegyünk rá egy tortillalapot. Szórjuk a felére a reszelt sajt harmadát, (csak a széleken hagyjunk egy kis helyet), majd oszlassuk el a sajton a rántotta és a bacon harmadát is. A tortillalap üresen maradt felét hajtsuk rá a betöltöttre, finoman nyomjuk őket össze. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg foltos nem lesz a tészta és a sajt meg nem olvad. Tegyük tányérra.
Járjunk el így a maradék lappal és rántottával is.
A kész quesadillákat vágjuk félbe, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!