Isteni sajtos-baconös quesadilla reggelire: tojásrántotta kerül a közepébe

1
Nyomtatás
tojasos-quesadilla
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is bátran nekiállhatnak, gyors és egyszerű az elkészítése, mégis nagyon finom és laktató, mi több, még jól is néz ki.

Ha valami tartalmas, meleg reggelivel indítanád a napot, és picit több időt rá tudsz szánni, próbáld ki ezt a tojásos quesadillát. Az alapja kész tortillalap, így azzal semmi dolgod nem lesz, csak egy gyors rántottát kell összedobnod, majd összesütni a kettőt.

Hogy még finomabb legyen, a rántottába érdemes paprikát kockázni, de akár lila- vagy újhagymát is keverhetsz bele. Az összeállításnál a tojás mellé kerülhet sajt és bacon is, így garantáltan nem lesz unalmas a reggelid.

Kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, amely nemcsak nagyon finom lesz, de mutatós is, ezzel könnyedén lekenyerezheted a barátokat vagy a családot. 

Tojásrántottás quesadilla

tojasos-quesadilla2

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 5 db tojás
  • 50 ml tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 3 ek vaj
  • 4 szelet bacon
  • 100 g reszelt gouda vagy cheddar
  • 3 db tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeleteket száraz serpenyőben süssük ropogósra. Amikor kisült a zsírjuk nagy része, vegyük ki őket a serpenyőből, várjunk, míg kihűlnek, majd vágjuk őket kisebb darabokra. A szalonna zsírját tegyük félre, nem lesz rá szükség.

A paprikát mossuk meg, vágjuk kis kockákra.

A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot keverjük össze. Keverjük bele a paprikát is.

Egy serpenyőben melegítsünk 2 ek. vajat, majd öntsük rá a tojást, süssük, míg megszilárdul, készítsünk egy tojásrántottát. Tegyük félre.

A maradék vajat olvasszuk meg a serpenyőben, majd tegyünk rá egy tortillalapot. Szórjuk a felére a reszelt sajt harmadát, (csak a széleken hagyjunk egy kis helyet), majd oszlassuk el a sajton a rántotta és a bacon harmadát is. A tortillalap üresen maradt felét hajtsuk rá a betöltöttre, finoman nyomjuk őket össze. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg foltos nem lesz a tészta és a sajt meg nem olvad. Tegyük tányérra.

Járjunk el így a maradék lappal és rántottával is. 

A kész quesadillákat vágjuk félbe, majd tálalhatjuk is. 

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon