Isteni tonhalas-sajtos quesadilla: kész tortillalapokból pillanatok alatt kész
Bár a neve nagyon elegánsan hangzik, valójában töltött tortillalapokról van szó, amelyekbe bármit tehetsz, amit otthon találsz.
Ha valami tartalmas, meleg reggelivel indítanád a napot, és picit több időt rá tudsz szánni, próbáld ki ezt a tojásos quesadillát. Az alapja kész tortillalap, így azzal semmi dolgod nem lesz, csak egy gyors rántottát kell összedobnod, majd összesütni a kettőt.
Hogy még finomabb legyen, a rántottába érdemes paprikát kockázni, de akár lila- vagy újhagymát is keverhetsz bele. Az összeállításnál a tojás mellé kerülhet sajt és bacon is, így garantáltan nem lesz unalmas a reggelid.
Kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, amely nemcsak nagyon finom lesz, de mutatós is, ezzel könnyedén lekenyerezheted a barátokat vagy a családot.
A baconszeleteket száraz serpenyőben süssük ropogósra. Amikor kisült a zsírjuk nagy része, vegyük ki őket a serpenyőből, várjunk, míg kihűlnek, majd vágjuk őket kisebb darabokra. A szalonna zsírját tegyük félre, nem lesz rá szükség.
A paprikát mossuk meg, vágjuk kis kockákra.
A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot keverjük össze. Keverjük bele a paprikát is.
Egy serpenyőben melegítsünk 2 ek. vajat, majd öntsük rá a tojást, süssük, míg megszilárdul, készítsünk egy tojásrántottát. Tegyük félre.
A maradék vajat olvasszuk meg a serpenyőben, majd tegyünk rá egy tortillalapot. Szórjuk a felére a reszelt sajt harmadát, (csak a széleken hagyjunk egy kis helyet), majd oszlassuk el a sajton a rántotta és a bacon harmadát is. A tortillalap üresen maradt felét hajtsuk rá a betöltöttre, finoman nyomjuk őket össze. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg foltos nem lesz a tészta és a sajt meg nem olvad. Tegyük tányérra.
Járjunk el így a maradék lappal és rántottával is.
A kész quesadillákat vágjuk félbe, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors