Isteni tonhalas-sajtos quesadilla: kész tortillalapokból pillanatok alatt kész
Bár a neve nagyon elegánsan hangzik, valójában töltött tortillalapokról van szó, amelyekbe bármit tehetsz, amit otthon találsz.
A quesadilla igazi kényelmi étel, hiszen gyorsan, egyszerűen készül, ráadásul akár a hűtőben lapuló maradék sajtot, szalámit, zöldséget is felhasználhatod hozzá. Mi most egy tonhalas verziót mutatunk, de az alább olvasható recept inkább csak iránymutatás, bátran szabd ízlésedre és a kamrád tartalmára a hozzávalók listáját.
Hogy ne legyen száraz, majonéz és sok sajt kerül bele, a frissességről pedig a kukorica, szárzeller, petrezselyem gondoskodik. Ha nincs sok időd, kész torillalapokból is tökéletes lesz, de ha van hozzá kedved, azt is készítsd el házilag.
Tonhalas-sajtos quesadilla
Hozzávalók 8 adaghoz
- 370 gramm tonhal
- 250 gramm csemegekukorica (konzerv)
- 2 szál szárzeller
- 2 ek petrezselyem (friss)
- 80 gramm majonéz
- 8 darab tortillalap
- 200 gramm sajt (cheddar)
Elkészítés:
A lecsöpögtetett, leszűrt tonhalat és kukoricát keverjük egybe, adjuk hozzá a finomra vágott zellert és petrezselymet. Mehet bele a majonéz is, keverjük egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, lehet sózni, borsozni.
Készítsünk magunk elé 4 tortillalapot, oszlassuk el rajtuk a tonhalas krémet, majd szórjunk mindegyikre reszelt sajtot. Tegyük a tetejükre a másik 4 lapot.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, enyhén kenjük ki olajjal. Tegyünk egy betöltött tortillát a serpenyőbe, majd süssük 2-3 percig. Csúsztassuk tányérra, fordítsuk meg, a másik felét is süssük addig, míg aranybarna nem lesz. Járjunk el így a többivel is.
Vágjuk őket négyfelé, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!