Isteni tonhalas-sajtos quesadilla: kész tortillalapokból pillanatok alatt kész

quesadilla
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár a neve nagyon elegánsan hangzik, valójában töltött tortillalapokról van szó, amelyekbe bármit tehetsz, amit otthon találsz.

A quesadilla igazi kényelmi étel, hiszen gyorsan, egyszerűen készül, ráadásul akár a hűtőben lapuló maradék sajtot, szalámit, zöldséget is felhasználhatod hozzá. Mi most egy tonhalas verziót mutatunk, de az alább olvasható recept inkább csak iránymutatás, bátran szabd ízlésedre és a kamrád tartalmára a hozzávalók listáját.

Hogy ne legyen száraz, majonéz és sok sajt kerül bele, a frissességről pedig a kukorica, szárzeller, petrezselyem gondoskodik. Ha nincs sok időd, kész torillalapokból is tökéletes lesz, de ha van hozzá kedved, azt is készítsd el házilag

Tonhalas-sajtos quesadilla

queadilla2

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 370 gramm tonhal
  • 250 gramm csemegekukorica (konzerv)
  • 2 szál szárzeller
  • 2 ek petrezselyem (friss)
  • 80 gramm majonéz
  • 8 darab tortillalap
  • 200 gramm sajt (cheddar)
Recept idők

Elkészítés:

A lecsöpögtetett, leszűrt tonhalat és kukoricát keverjük egybe, adjuk hozzá a finomra vágott zellert és petrezselymet. Mehet bele a majonéz is, keverjük egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, lehet sózni, borsozni.

Készítsünk magunk elé 4 tortillalapot, oszlassuk el rajtuk a tonhalas krémet, majd szórjunk mindegyikre reszelt sajtot. Tegyük a tetejükre a másik 4 lapot.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, enyhén kenjük ki olajjal. Tegyünk egy betöltött tortillát a serpenyőbe, majd süssük 2-3 percig. Csúsztassuk tányérra, fordítsuk meg, a másik felét is süssük addig, míg aranybarna nem lesz. Járjunk el így a többivel is.

Vágjuk őket négyfelé, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük