Szaftos hamburgerpogácsa sütőben sütve: marhahúsból lesz a legfinomabb
Csak hiszed, hogy az a leggyorsabb, ha megrendeled az imádott hamburgered, valójában sokkal jobban jársz, ha magad készíted el.
Bár a hamburgernek nem igazán van szezonja, mégis talán a nyárhoz kötődik a leginkább. Legyen szó strandról vagy kerti partiról, szívesebben esszük és készítjük ilyenkor.
Az alábbi változat különlegesebb, ugyanis halpogácsa kerül a buciba, ráadásul egy krémes, pikáns szósz is kiegészíti. Ne rémisszen meg az alapanyagok hosszú listája, nagyon gyorsan és egyszerűen összedobhatod ezt a hamburgert.
Ha több időd és türelmed van, és a sütő bekapcsolásától sem riadsz vissza, a bucit is készítsd el házilag, úgy lesz teljes az összhatás!
Állítsuk össze a szószt: a kapribogyót és a csemegeuborkát vágjuk egészen pici kockákra, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Tegyük a hűtőbe tálalásig.
A halfilét (ha mirelit, olvasszuk ki, itassuk fel róla a nedvességet) dobjuk aprítógépbe, és aprítsuk össze, hogy a darált húshoz hasonló állagú legyen. Adjunk a halhoz 1 tojást, 3 ek. zsemlemorzsát és a fűszereket, majd dolgozzuk egybe a masszát. Ha nagyon ragacsos, lágy, mehet még bele zsemlemorzsa.
A lisztet szórjuk egy tiszta munkafelületre, borítsuk rá a halas masszát, és a liszt segítségével formázzunk belőle 4 pogácsát. A pogácsák tetejét is lisztezzük be.
Egy tálban verjük fel a maradék 1 tojást, egy másikba pedig szórjuk bele a maradék zsemlemorzsát.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, elég, ha az alját ellepi.
A halpogácsákat óvatosan forgassuk meg a tojásban, majd a zsemlemorzsában, utóbbit jól nyomkodjuk rá. Tegyük őket a forró olajba, majd oldalanként 4-4 percig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, és át nem sül a belsejük. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra.
Vágjuk félbe a hamburgerbucikat, majd az aljukon oszlassunk el 1-2 ek. szószt. Tegyünk rá egy halpogácsát, sajtot, paradicsomot, majd salátát. A tetejét is kenjük meg 1-2 ek. szósszal, majd fedjük be vele a szendvicset.
Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu