![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban: Liesinger kedvence
![lisicover](https://kep.index.hu/1/0/2999/29996/299969/29996985_2303057_35089983c117b5262ca466723877f283_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha elrugaszkodnánk a hagyományos májas-borsós töltelékektől, készítsük el ezt az igazán különleges receptet.
Kevés jobb dolog van a töltött húsnál, talán csak az, ha még ki is van rátva. A Liesinger kedvence egy babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban. Az étel a nevét a 70-es évek egyik nevezetes helyéről, a Liesinger Sörözőről kapta, ahol valamilyen hús és a babsaláta kombinációját nevezték így.
Az újragondolt verzióban egy virslis-babos savanykás salátával töltik meg a csirkemellet, amit utána bepaníroznak, majd ropogósra sütnek. Aki szereti a babos ételeket, a töltött csirkemellet és a rántott dolgokat, annál ez az étel igazi főnyeremény lesz.
Liesinger kedvenc töltött csirkemelle
![lisi](https://kep.index.hu/1/0/2999/29996/299969/29996999_192dbef2ab7598e540049ede53b6504d_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 2 darab virsli
- 2 fej lilahagyma
- 200 gramm babkonzerv (lecsepegtetett)
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 300 milliliter víz
- 1 csokor petrezselyem
A csirkéhez
- 500 gramm csirkemell
- ízlés szerint só, bors
A panírozáshoz
- 5 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A virslit felkarikázzuk, és összekeverjük az apróra vágott lilahagymával és babbal. Az ecetet az olívaolajjal, sóval, borssal, cukorral és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a virslis salátaalapra öntjük. A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a szeletek közepére rakunk egy-egy adag jól lecsepegtetett salátát és feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. Egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a tekercseket, és forró olajban pirosra sütjük őket. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Ha más különleges töltött húst is kipróbálnál, készítsd el ezt a gucamoléval töltött, baconbe tekert csirkemellet.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!