Babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban: Liesinger kedvence
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség
Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Ha elrugaszkodnánk a hagyományos májas-borsós töltelékektől, készítsük el ezt az igazán különleges receptet.
Kevés jobb dolog van a töltött húsnál, talán csak az, ha még ki is van rátva. A Liesinger kedvence egy babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban. Az étel a nevét a 70-es évek egyik nevezetes helyéről, a Liesinger Sörözőről kapta, ahol valamilyen hús és a babsaláta kombinációját nevezték így.
Az újragondolt verzióban egy virslis-babos savanykás salátával töltik meg a csirkemellet, amit utána bepaníroznak, majd ropogósra sütnek. Aki szereti a babos ételeket, a töltött csirkemellet és a rántott dolgokat, annál ez az étel igazi főnyeremény lesz.
Liesinger kedvenc töltött csirkemelle
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 2 darab virsli
- 2 fej lilahagyma
- 200 gramm babkonzerv (lecsepegtetett)
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 300 milliliter víz
- 1 csokor petrezselyem
A csirkéhez
- 500 gramm csirkemell
- ízlés szerint só, bors
A panírozáshoz
- 5 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A virslit felkarikázzuk, és összekeverjük az apróra vágott lilahagymával és babbal. Az ecetet az olívaolajjal, sóval, borssal, cukorral és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a virslis salátaalapra öntjük. A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a szeletek közepére rakunk egy-egy adag jól lecsepegtetett salátát és feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. Egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a tekercseket, és forró olajban pirosra sütjük őket. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Ha más különleges töltött húst is kipróbálnál, készítsd el ezt a gucamoléval töltött, baconbe tekert csirkemellet.
Fotó: Street Kitchen