Babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban: Liesinger kedvence

lisicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha elrugaszkodnánk a hagyományos májas-borsós töltelékektől, készítsük el ezt az igazán különleges receptet.

Kevés jobb dolog van a töltött húsnál, talán csak az, ha még ki is van rátva. A Liesinger kedvence egy babsalátával töltött csirkemell ropogós panírban. Az étel a nevét a 70-es évek egyik nevezetes helyéről, a Liesinger Sörözőről kapta, ahol valamilyen hús és a babsaláta kombinációját nevezték így. 

Az újragondolt verzióban egy virslis-babos savanykás salátával töltik meg a csirkemellet, amit utána bepaníroznak, majd ropogósra sütnek. Aki szereti a babos ételeket, a töltött csirkemellet és a rántott dolgokat, annál ez az étel igazi főnyeremény lesz.

Liesinger kedvenc töltött csirkemelle

lisi

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 darab virsli
  • 2 fej lilahagyma
  • 200 gramm babkonzerv (lecsepegtetett)
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 300 milliliter víz
  • 1 csokor petrezselyem

A csirkéhez

  • 500 gramm csirkemell
  • ízlés szerint só, bors

A panírozáshoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A virslit felkarikázzuk, és összekeverjük az apróra vágott lilahagymával és babbal. Az ecetet az olívaolajjal, sóval, borssal, cukorral és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a virslis salátaalapra öntjük. A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a szeletek közepére rakunk egy-egy adag jól lecsepegtetett salátát és feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. Egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a tekercseket, és forró olajban pirosra sütjük őket. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Ha más különleges töltött húst is kipróbálnál, készítsd el ezt a gucamoléval töltött, baconbe tekert csirkemellet.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük