Habkönnyű, töltött, pufi palacsinta: abbahagyhatatlanul finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Pihe-puha almás fánk: őszi fűszerek teszik varázslatossá
Ropogós
Fahéjas zabkása gyümölcsökkel: így készül az őszi változat
Sűrű, tejszínes édesburgonya-krémleves: ebédként is megállja a helyét
Pankomorzsában sült mézes-mustáros csirkecsíkok: a hús vajpuha lesz
Így pucold meg és dolgozd fel a céklát: sütve, de párolva is finom
Ezért érdemes beszerezni konyhai hőmérőt: a húsok tökéletesre sülnek
Van az a régi mondás, hogy palacsintából sosem elég. Mi is jó néhány palacsintareceptet írtunk már, de ilyet még nem, ez a verzió meglepetéseket tartogat.
Palacsintatéren vannak olyanok, akik úgy gondolják, már nem lehet mit kihozni a pufi pancake-ekből, de a folyamatosan megújuló gasztrotrendek mást mutatnak: a japánok "felhőpalacsintája" mindenkit lenyűgözött, és most az egyesek szemében unalmasnak vélt amerikai változatot turbóztuk fel. Lehet ezt még tovább fokozni?
Megsúgom, lehet, és még bőven nem értünk a palacsintacsodák végére. A töltött amerikai palacsinta tésztája könnyű, az első harapásnál érezni fogjuk, ez nem a szokványos pufi palacsinta.
Az alább olvasható recept bögrés, imádom, hogy nincs vele sok gondom, csak gyorsan összedobom. Különlegessé az teszi, hogy édes tölteléket rejt a tésztája. Bizony, a sütés közben tetszőleges mennyiségű mogyorókrémet kanalazunk a sülő tésztára, majd újabb adag massza kerül a töltelékre, amit a szokásos módon megsütünk és tálalunk. Nagy lesz a meglepetés azoknak, akik először kóstolnak ilyen palacsintát. Ha tovább szeretnénk fokozni, tejszínhab és bogyós gyümölcsök kerülhetnek a töltött palacsinta mellé.
Töltött pufi palacsinta
Hozzávalók 6 személyre
- 2 bögre liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 bögre tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 darab tojás
- ízlés szerint mogyorókrém
- kevés olaj
Elkészítés:
Az összes száraz hozzávaló kerüljön egy edénybe, alaposan keverjük össze.
A tejet, olvasztott vajat és a tojást egy másik tálban keverjük össze, majd adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük homogén masszává.
A serpenyőben leheletnyi olajat hevítünk, majd merőkanál vagy fagyiadagoló segítségével halmokat teszünk a palacsintamasszából a serpenyőbe. Amikor a tészta elkezd megszilárdulni, a közepébe ízlésünk szerint mogyorókrémet kanalazunk, majd a töltelék tetejére ismét egy adag palacsintatészta kerül. A tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Fotó: Getty Images