![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A japánok palacsintája habos és könnyű: mintha felhőbe harapnánk
![japánpali](https://kep.index.hu/1/0/2942/29420/294204/29420495_2258047_6c8169a21210f932963a57ecf926c964_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ezt a remegős, csupa hab palacsintát nem csak a japán konyha szerelmesei fogják szeretni.
Nem gondoltam, hogy létezik jobb dolog a mi palacsintánknál, amíg rá nem találtam erre a japán receptre. Imádom a tojáshabos desszerteket, úgyhogy ez is nagy kedvencem lett.
Puha, könnyed, habos és remegős a japánok palacsintája, minden falat maga a mennyország. Az elkészítése sem bonyolult, talán csak a sütése igényel egy kis odafigyelést.
Alacsony lángon, lefedve kell sütni
Fontos, hogy minél alacsonyabb lángon süssük a pufi palacsintákat. A tésztából kis kupacokat kell adagolni egy merőkanál vagy fakanál segítségével: mivel nem olyan folyós, mint a mi palacsintatésztánk, könnyedén halmozhatjuk egymásra a rétegeket, így lesznek csúcsos, dagi palacsintáink.
Ha megvannak a kis kupacok, le kell fedni a serpenyőt, így kell sütni. A sütés vége előtt hozzá kell adni 1 evőkanál vizet, újra lefedni, majd ha készen van, ugyanezt megtenni a másik felével is. Nem is annyira bonyolult, igaz?
Japán palacsinta
![japánpali.gif](https://kep.index.hu/1/0/2938/29388/293883/29388325_3c3d7983613aa15601ee7e91ebbed9d4_wm.gif)
Hozzávalók 4 darabhoz
- 2 darab tojás (szétválasztva)
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál liszt (33 gramm)
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 1.75 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan összekeverjük.
Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Mikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a cukrot is.
A kemény tojáshabot keverjük kisebb adagokban a sárgájához, óvatosan, ne törjük össze a habot. Addig adagoljuk, míg az egész egynemű, sűrű tészta nem lesz.
Öntsünk pár csepp olajat egy tapadásmentes serpenyőbe, melegítsük fel. Egy kisebb merőkanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára több merőkanállal szedjünk a tésztából, hogy csúcsos, pufi palacsinták szülessenek.
Ha kész vannak a kupacok, fedjük le a serpenyőt, 3 percig süssük alacsony lángon. Utána vegyük le a tetejét, majd ismét adagoljunk a habból a kupacokra. Tegyünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, majd újból fedjük le őket 1 percre. Fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felüket is 3-4 percig süssük.
Melegen, vajjal és gyümölcsökkel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!