Kívül ropogós, belül szaftos: ízletes hirtelensült karaj jó sok fokhagymával
A fokhagymás sült karaj a hétvégi ebédek nagy kedvence lesz.
A világ hatalmas és sokszínű, rengetegféle izgalmas kultúra fér meg benne együtt. Imádom felfedezni más nemzetek ételkülönlegességeit, de a szívemben ott él a magyar konyha, a régi bevált recepteket újra és újra előveszem. No igen, nem épp a legalakbarátabb ételek, de szerintem mértékkel mindent lehet fogyasztani.
A karajszeleteket két fólia közt klopfoljuk szép vékonyra, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
A kolbász bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk apróra a szalonnával és erős paprikával együtt, és serpenyőben pirítsuk le őket.
A hússzeletek egyik oldalára pakoljunk a kolbászos töltelékből, majd az üresen maradt felét hajtsuk rá, és rögzítsük fogvájóval. A húst fel is tekerhetjük, csináljuk úgy, ahogy kényelmes.
A betöltött húsokat panírozzuk ki a szokásos módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa.
A bepanírozott hússzeleteket bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu