Füstölt kolbásszal és szalonnával töltött rántott hús: biztosan nem maradsz utána éhes

5
Nyomtatás
bcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött rántott hús magyaros töltelékkel gazdagítva készül, kolbásszal, szalonnával és hegyes erős paprikával. Erőteljes, füstös ízélmény, kifejezetten a magyar konyha szerelmeseinek ízlésére szabva.

A világ hatalmas és sokszínű, rengetegféle izgalmas kultúra fér meg benne együtt. Imádom felfedezni más nemzetek ételkülönlegességeit, de a szívemben ott él a magyar konyha, a régi bevált recepteket újra és újra előveszem. No igen, nem épp a legalakbarátabb ételek, de szerintem mértékkel mindent lehet fogyasztani.

Töltött rántott hús

bct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket két fólia közt klopfoljuk szép vékonyra, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint. 

A kolbász bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk apróra a szalonnával és erős paprikával együtt, és serpenyőben pirítsuk le őket.

A hússzeletek egyik oldalára pakoljunk a kolbászos töltelékből, majd az üresen maradt felét hajtsuk rá, és rögzítsük fogvájóval. A húst fel is tekerhetjük, csináljuk úgy, ahogy kényelmes.

A betöltött húsokat panírozzuk ki a szokásos módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa.

A bepanírozott hússzeleteket bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon