A legfinomabb húsmentes burrito: nem vegánként is imádni fogod
A burrito az egyik leghálásabb étel, hiszen szinte bármit belepakolhatsz, amit csak megkívánsz: most egy vegán opciót mutatunk.
Nem feltétlenül kell sok idő és energia ahhoz, hogy egy tartalmas és finom ételt tegyél az asztalra: ez az újragondolt BLT-szendvics 20 percen belül kész, és biztosan jóllaksz vele.
A BLT-szendvics a bacon-lettuce-tomato rövidítéséből kapta a nevét, vagyis a bacon, a saláta és a paradicsom a főszereplők benne. Kenyér helyett azonban most tortillalap az alapja, így még kompaktabb fogást készíthetsz.
Hogy szaftos és finom legyen a töltött tortilla, majonéz kerül bele, de az olívaolajban és borecetben pácolt paradicsom sem hiányozhat belőle.
A baconszeleteket süssük ropogósra egy száraz serpenyőben.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ujjnyi vastag karikákra. Tegyük egy tálba, majd keverjük egybe az olívaolajjal, vörösborecettel, sóval, borssal.
A majonézbe keverjünk 1 evőkanálnyit ebből az ecetes-paradicsomos léből, tegyük félre.
A salátaleveleket mossuk meg, vágjuk csíkokra.
Tegyünk magunk elé egy tortillalapot, kenjünk szét rajta kb. 1 evőkanálnyi majonézes szószt. Szórjunk rá a salátából, illetve tegyünk rá 3-4 szelet paradicsomot és 3 szelet bacont. Hajtsuk be a lap bal, majd jobb oldalát, és tekerjük fel. Járjunk el így a maradék lappal és hozzávalóval is.
Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu