A legfinomabb húsmentes burrito: nem vegánként is imádni fogod

Vegan-burrito-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A burrito az egyik leghálásabb étel, hiszen szinte bármit belepakolhatsz, amit csak megkívánsz: most egy vegán opciót mutatunk.

Ez a vegán burrito maga a tökély: krémes avokádókrém, füstös tofurántotta, selymes kesuszósz, feketebab, kukorica és sok friss zöldség alkotja. Mindez búzalisztből készült tortillalapba kerül, amely serpenyőben pirul roppanósra. Annyira ízletes és gazdag, hogy senki nem fogja elhinni, hogy csupa növényi alapanyagból készült.

Ezt az összeállítást először reggelire készítettem el, de annyira tartalmas és fehérjedús, hogy ebédre és vacsorára is megállja a helyét. A recept nagy előnye, hogy a legtöbb hozzávalót előző napokban is elkészítheted, így ha megéhezel, könnyen összerakhatod a burritódat. Ebben a receptben feketebabot használtam, amit viszont bátran helyettesíthetsz vörösbabbal, ha éppen nem tudod beszerezni.

Vegán burrito

Vegan-burrito

Hozzávalók 4 személyre

Az összeállításhoz:

  • 4 db nagy tortillalap
  • 2 db paradicsom feldarabolva
  • 1 db kaliforniai paprika feldarabolva
  • 1 db kis kukoricakonzerv
  • 1 db konzerves feketebab
  • avokádókrém (link a leírásban)
  • tofurántotta (link a leírásban)

A hamis sajtszószhoz:

  • 1 bögre kesudió (kb. 150 g)
  • 120 g kókuszjoghurt (cukormentes)
  • 1 ek víz
  • 2 ek salsaszósz
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 0.5 tk őrölt fűszerkömény
  • 0.5 tk fűszerpaprika
  • 1 csipet szárított chilipaprika
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a tofurántottát füstölt tofuból az ebben a receptben leírtak szerint.

Készítsük el az avokádókrémet az ebben a receptben leírtak szerint.

A hamis sajtszószhoz a kesudiót fél órára áztassuk forró vízbe. Ha megpuhult, szűrjük le, és minden egyéb hozzávalóval együtt tegyük egy turmixgépbe, és mindaddig turmixoljuk, amíg egy homogén, krémes állagot kapunk.

Állítsuk össze a burritókat: minden tortillalapra kanalazzunk egy szimpatikus mennyiséget valamennyi alapanyagból úgy, hogy a legkrémesebbek kerüljenek alulra, a friss zöldségek pedig legfelülre. Tekerjük fel a megtöltött lapokat, különösen figyelve arra, hogy a tölteléket jól becsomagoljuk. Ez megakadályozza, hogy evés közben a hozzávalók kipotyogjanak. 

Helyezzük a burritókat egy forró serpenyőbe, és először az illesztés felőli oldalán süssük, majd fordítsuk át, hogy a lehető legnagyobb felület aranybarnára süljön. Azonnal fogyasszuk, amíg még ropogós.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük