
Egészséges és laktató wrap sok zöldséggel: fél óra alatt elkészül
Egy jó wrap ebédre mindig szuper ötlet. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt bejövős szendvics, amelybe ezúttal csupa egészséges finomság kerül.
Jó, ha mindig tartasz otthon néhány tortillalapot, hisz egyszerűen és gyorsan tartalmas fogást készíthetsz belőle. Ez a változat színes, ízes és laktató.
A tonhal kiváló fehérjeforrás, az avokádó pedig nemcsak finom, de jótékony hatással is van a szervezetre. Friss zöldségekkel, salátával és egy könnyű öntettel kombinálva igazán fenséges. Egyszerűen becsomagolhatod, és munkahelyre vagy egy kirándulásra is magaddal viheted.
Kevesebb kalóriát tartalmaz, ha majonéz helyett joghurttal készíted. Így életmódváltóknak is tökéletes lehet. Variálhatod ízlés szerint: tehetsz bele reszelt sárgarépát, uborkaszeleteket vagy akár paprikát is, a végeredmény még színesebb és ízletesebb lesz.
A töltelékhez a tonhalat csepegtessük le, majd keverjük össze a majonézzel, és ízesítsük citromlével, sóval, borssal.
Az avokádót vágjuk félbe, magozzuk ki, kanalazzuk ki a húsát és karikázzuk fel, vagy szeleteljük vékonyra.
A tortillákat kicsit melegítsük meg.
Rétegezzük a hozzávalókat, azaz a salátát, a tonhalas keveréket, az avokádót és a felkarikázott lila hagymát a tortillára.
Tekerjük fel szorosan a wrapeket, majd ferdén vágjuk félbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu