Gyors zöldfűszeres-tonhalas lepény: liszt és zsemlemorzsa nélkül

4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek az egészséges tonhalas tócsnik nem tartalmaznak glutént, liszt és zsemlemorzsa nélkül készülnek, úgyhogy egy könnyű, de laktató vacsora lehet belőlük.

A hozzávalókat csak össze kell keverni, a korongokat 5 perc alatt kisütni, úgyhogy a rohanós hétköznapokon ez az egyik legjobb választás, ha gyorsan készítenénk valamit.

Változatok

Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, de ha mégsem jutunk friss petrezselyemhez, akkor használjunk helyette 1 teáskanál szárítottat, a reszelt fokhagymát pedig lecserélhetjük porra. Spenótból azonban maradjunk a friss bébispenótnál.

Ha nem szeretnénk olajban sütni, sütőben is elkészíthetőek a korongok, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. Ha pedig magával a tonhallal van problémánk, akkor lazaccal lehet helyettesíteni.

Hogyan maradjon meleg a tonhalas lepény a tálalásig?

Mivel egyszerre 4 korongot tudunk csak sütni, nem egy időben fognak elkészülni a tócsnik. Ha azonban felmelegítjük a sütőt 60-70 fok környékére, akkor az elkészült korongokat melegen tudjuk ott tartani, amíg kisül a többi. Így friss, ropogós végeredményt tálalhatunk a vendégeknek. 

Tonhalas lepény

tonhaltócsni2

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 2 doboz tonhal (sós lében)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 0.5 teáskanál só, bors
  • 1 marék petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Csöpögtessük le a tonhalat, reszeljük le a fokhagymát. Keverjük össze a mustárt, majonézt, sót, borsot, fokhagymát, tojást, tonhalat és az apróra vágott petrezselymet, spenótot.
Melegítsük meg az olívaolajat egy serpenyőben. Körülbelül 1/4 bögrényi adagokat süssünk a masszából, minden korongnak 3-3 percig süssük az oldalait, amíg aranybarnák nem lesznek.

4 korongot süssünk egyszerre, az elkészülteket tegyük meleg sütőbe (60-70 fokosba), hogy frissek maradjanak a tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon