Gyors zöldfűszeres-tonhalas lepény: liszt és zsemlemorzsa nélkül

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ezek az egészséges tonhalas tócsnik nem tartalmaznak glutént, liszt és zsemlemorzsa nélkül készülnek, úgyhogy egy könnyű, de laktató vacsora lehet belőlük.

A hozzávalókat csak össze kell keverni, a korongokat 5 perc alatt kisütni, úgyhogy a rohanós hétköznapokon ez az egyik legjobb választás, ha gyorsan készítenénk valamit.

Változatok

Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, de ha mégsem jutunk friss petrezselyemhez, akkor használjunk helyette 1 teáskanál szárítottat, a reszelt fokhagymát pedig lecserélhetjük porra. Spenótból azonban maradjunk a friss bébispenótnál.

Ha nem szeretnénk olajban sütni, sütőben is elkészíthetőek a korongok, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. Ha pedig magával a tonhallal van problémánk, akkor lazaccal lehet helyettesíteni.

Hogyan maradjon meleg a tonhalas lepény a tálalásig?

Mivel egyszerre 4 korongot tudunk csak sütni, nem egy időben fognak elkészülni a tócsnik. Ha azonban felmelegítjük a sütőt 60-70 fok környékére, akkor az elkészült korongokat melegen tudjuk ott tartani, amíg kisül a többi. Így friss, ropogós végeredményt tálalhatunk a vendégeknek. 

Tonhalas lepény

tonhaltócsni2

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 2 doboz tonhal (sós lében)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 0.5 teáskanál só, bors
  • 1 marék petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Csöpögtessük le a tonhalat, reszeljük le a fokhagymát. Keverjük össze a mustárt, majonézt, sót, borsot, fokhagymát, tojást, tonhalat és az apróra vágott petrezselymet, spenótot.

Melegítsük meg az olívaolajat egy serpenyőben. Körülbelül 1/4 bögrényi adagokat süssünk a masszából, minden korongnak 3-3 percig süssük az oldalait, amíg aranybarnák nem lesznek.

4 korongot süssünk egyszerre, az elkészülteket tegyük meleg sütőbe (60-70 fokosba), hogy frissek maradjanak a tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük