Szaftos húsgombócok szendvicsbe töltve: paradicsommártással laktató hétköznapi ebéd
A paradicsomos húsgombóccal megrakott szendvicset akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédnek.
A hal egészséges és finom, mégsem kerül gyakran terítékre, szinte csak karácsonykor vagy a strandszezon idején fogyasztjuk. Pedig a fehérjedús alapanyagból rengetegféle izgalmas finomság készülhet, köztük az egyik legnagyobb kedvenc, a tonhalas szendvics.
A gyorsan összedobható kencében majonéz gondoskodik a krémes textúráról, a mustártól pedig pikánsabb zamatot kap. A finomsághoz érdemes zöldségeket is keverni, a hagyma kötelező, mellé uborka, avokádó, paprika vagy petrezselyem kerülhet. Mi most uborkával készítettük, de a mennyiségét alakíthatod ízlésed szerint, vagy más zöldséggel dobd fel a tonhalas krémet.
A tonhalat öntsük szűrőbe és csepegtessük le, ezután tegyük keverőtálba.
Adjuk hozzá a majonézt, mustárt, a finomra aprított hagymát és uborkát. Ezután ízesítsük sóval, borssal és citromlével, keverjük össze az alapanyagokat.
A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd illesszünk kettőt össze. A szendvics mellé kínáljunk friss salátát, paprikát, paradicsomot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu