Villámgyors tonhalkrém semmi munkával: krémsajt az alapja

tonhalkrém2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szendvicskrém nagyon finom és pillanatok alatt készen van, ráadásul nem kell órákat töltened a gáztűzhely mellett.

Ha nincs kedved sokat ácsorogni a konyhában, de a vajas kenyérnél picit összetettebb fogásra vágysz, a szendvicskrém a neked való választás. Rengetegféle kencét dobhatsz össze pillanatok alatt. Az én személyes kedvencem a tonhalkrém, alább erre mutatunk egy receptet.

A tonhal mellé nemcsak a paradicsom passzol, hanem az olyan tejtermékek is, mint a krémsajt vagy a tejföl. Előbbi ízben ad hozzá egy pluszt, utóbbi pedig krémesíti, lágyítja a sajt töménységét. A fűszerezést nem kell túlgondolni, de ami nem hiányozhat belőle, az a citrom és a zöldhagyma, utóbbit akár snidlingre is cserélheted. Hogy még intenzívebb legyen az íze, dijoni mustárt is kevertünk bele, a kissé csípős szósztól lesz tökéletes az összhatás.

Sajtos tonhalkrém

tonhalkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 220 gramm tonhal (olajban)
  • 150 gramm krémsajt
  • 80 gramm tejföl
  • 2 szál zöldhagyma
  • 0.5 darab citrom
  • 1 tk dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalat csöpögtessük le. A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. A petrezselymet aprítsuk össze.

Tegyünk minden hozzávalót egy tálba – a citromnak a levét és a héját is –, majd keverjük alaposan össze.

Tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük