
Villámgyors tonhalkrém semmi munkával: krémsajt az alapja

A szendvicskrém nagyon finom és pillanatok alatt készen van, ráadásul nem kell órákat töltened a gáztűzhely mellett.
Ha nincs kedved sokat ácsorogni a konyhában, de a vajas kenyérnél picit összetettebb fogásra vágysz, a szendvicskrém a neked való választás. Rengetegféle kencét dobhatsz össze pillanatok alatt. Az én személyes kedvencem a tonhalkrém, alább erre mutatunk egy receptet.
A tonhal mellé nemcsak a paradicsom passzol, hanem az olyan tejtermékek is, mint a krémsajt vagy a tejföl. Előbbi ízben ad hozzá egy pluszt, utóbbi pedig krémesíti, lágyítja a sajt töménységét. A fűszerezést nem kell túlgondolni, de ami nem hiányozhat belőle, az a citrom és a zöldhagyma, utóbbit akár snidlingre is cserélheted. Hogy még intenzívebb legyen az íze, dijoni mustárt is kevertünk bele, a kissé csípős szósztól lesz tökéletes az összhatás.
Sajtos tonhalkrém

Hozzávalók 4 személyre
- 220 gramm tonhal (olajban)
- 150 gramm krémsajt
- 80 gramm tejföl
- 2 szál zöldhagyma
- 0.5 darab citrom
- 1 tk dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint friss petrezselyem
Elkészítés:
A tonhalat csöpögtessük le. A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. A petrezselymet aprítsuk össze.
Tegyünk minden hozzávalót egy tálba – a citromnak a levét és a héját is –, majd keverjük alaposan össze.
Tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!