Panírmorzsa nélkül is ropogós lesz a húsgolyó – A török fasírt sütőben sül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Belül egészen krémesre sül ez a fasírtgolyó, amit salátával vagy hamburgerbuciba pakolva is kínálhatsz.
A fasírt, ha jól van elkészítve, szaftos és puha: kedved szerint fűszerezheted, salátával, krumplipürével vagy egyéb körettel kínálhatod. A fasírtot készítheted egyben, de variálhatod úgy, hogy baconbe tekered, illetve gyúrhatsz belőle kis golyókat is.
A hagyományos receptbe áztatott zsemle, tojás, darált hús és fűszerek kerülnek, de a görög változat például feta sajttal töltve készül. A törököknek is van fasírtreceptjük, amely a vallási előírások miatt pulykahúsból készül. Ha szaftosabb végeredményt szeretnél, akkor reszelj bele cukkinit, én most így tettem, és süsd sütőben, hogy az alakodnak se ártson.
Török fasírt
Hozzávalók 6 adaghoz
- 800 gramm darált pulykahús
- 200 gramm cukkini (reszelve)
- 2 darab tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagy tálba tegyük bele a darált húst, a reszelt cukkinit, a tojást, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól keverjük össze. Gyúrjunk belőle kis golyócskákat és helyezzük a tepsire.
Süssük 15 percig, kicsit mozgassuk át és süssük további 5 percig.
Fotó: Getty Images